Съвсем изперкаха. Зареждаха гориво в туби и дамаджани и чакаха

...
Съвсем изперкаха. Зареждаха гориво в туби и дамаджани и чакаха
Коментари Харесай

Бизнесмен: Снощи е било лудница - бензин в туби и дамаджани!

" Съвсем изперкаха. Зареждаха гориво в туби и дамаджани и чакаха с часове по бензиностанциите. Това е същинска полуда, тъй като нито има недостиг, нито учредения цените да са над 3 лв. “. Така разяснява обстановката с вчерашните опашки по бензиностанциите Иван Кашилски – ръководител на Асоциацията на производителите, вносителите и превозвачите на горива.

По думите му обстановката е докарана до нервност поради страховете от войната в Украйна и възможен предстоящ недостиг. " Помните ли началото на пандемията, когато се пълнеха багажници с тоалетна хартия от магазините? Сега става същото с бензина “, шокиран е Кашилски.

По думите му танкери на пристанището непрестанно разтоварват нефт, рафинериите са цялостни догоре. " Имаме ресурси минимум за 90 дни, а бензинът на едро е скочил с 3-4 стотинки. Абсолютно ненормални са тези цени от над 3 лв. за литър “, безапелационен е той. След вчерашните опашки до измежду нощ, през днешния ден чакащи по бензиностанциите в Пловдив коли съвсем няма, паказа инспекция на.

Като далавера и втълпяване на изкуствени страхове разясняват всички специалисти нервността с цените и опитите най-масовият бензин А95 да се продава над 3 лв. за литър в някои по-малки вериги.

" Навръх националният празник нито има недостиг на гориво, нито чакащи да заредят, а диапазонът от най-ниската до най-високата цена е 62 стотинки. Това е ненормално и приказва, че има откровени опити за далавера и всяване на суматоха “, разяснява и Георги Илиев – шеф на бензиностанция от огромна верига на бул. " Марица “.

Той прикани хората да не се поддават на внушения и провокации, с които изобилстват обществените мрежи, тъй като рафинериите са цялостни. Днес най-евтиният бензин А95 и дизел в Пловдив се продават на 2,52 лева, а най-високите цени доближават до 3,14 лева в бензиностанциите на " Круиз “, където през вчерашния ден се извиха първите опашки. Няколко известни огромни вериги заковаха цените си на 2,99 лева за А 95 и дизел и 1,70 лева за газ.

Хората, работещи от години в сектора, разясняват, че и изискванията, и доставчиците, и пазарът са едни и същи. Всички заплащат идентичен данък, който е главно перо във образуването на цените на горивата у нас. Такива големи разлики на литър бензин и нафта са ненормални и се дължат на презастраховане.

" Има справедливи условия за повишаване на цените на горивата и те са свързани с повишаването на петрола в международен мащаб. Логично е това да се отрази и на цените в България, само че приказваме за по няколко стотинки от горната страна “, разясняват специалисти на Българската петролна и газова асоциация.

Паниката у нас обаче не е основана на никакви справедливи обстоятелства, съобщи пред Българска национална телевизия тази заран изпълнителният шеф на Българската петролна и газова асоциация Андрей Делчев. И акцентира, че складовете са цялостни, а в международен мащаб има остатък на нефтени артикули.

" Истерията е налице. Въпросът е кой я основава и за какво. В складовете има задоволително нефт, само че в случай че суматохата продължи, може да се стигне до обстановка както при започване на пандемията, когато бяха изчезнали питателните артикули “, разяснява един от чиновниците в част от верига, която има и лична рафинерия край Раковски.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР