Съвместният координационен център (СКЦ) в Истанбул разреши да отпътуват от

...
Съвместният координационен център (СКЦ) в Истанбул разреши да отпътуват от
Коментари Харесай

8 кораба с храни от Украйна пътуват за България и Китай

Съвместният координационен център (СКЦ) в Истанбул позволи да отпътуват от украински пристанища още осем кораба, които да извозят от страната общо 158 075 тона храни, в това число за България, съобщи ТАСС, представени от Българска телеграфна агенция.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 6844
Корабите " Норд Вирго " и " Фулмар Ес " ще излязат от пристанище Южний и ще доставят в Китай и в България надлежно 62 340 тона царевица и 9 835 тона слънчогледово кюспе. Корабите " Мубариз Ибрахимов " и " Стела Джи Ес " ще отплават от Одеса към Турция и Израел надлежно с 6 600 тона слънчогледово олио и 30 300 тона царевица.

От Черноморск ще заминат корабите " Кацуяма " (с 21 000 тона слънчогледово олио за Индия), " Мавка " (с 12 500 тона олио за Румъния), " Спринг " (с 8 500 тона пшеница за Турция) и " Ганга Стар " със 7 000 тона рапица за Франция.

Отплаването на корабите се чака през днешния ден. Освен това от Черноморск ще се насочи към Турция корабът " Афанасий Матюшенко " с 3 000 тона пшеница, чието тръгване, в началото планувано за вторник, бе отсрочено.

На 22 юли в Истанбул бе подписан пакет документи за доставка на храни и торове на интернационалния пазар. Въз основа на съглашение сред Русия, Турция, Украйна и Организация на обединените нации бе основан СКЦ, който обезпечава инспекции на корабите със зърно, по-конкретно с цел да не допусне провокации и контрабанда на оръжия. Задачата на Организация на обединените нации е износът да доближи 2 до 5 милиона тона храни месечно.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР