Съвместни екипи от прокурори, полицаи, служители на ГДБОП и ДАНС

...
Съвместни екипи от прокурори, полицаи, служители на ГДБОП и ДАНС
Коментари Харесай

Силовите ведомства в Пловдив в общ юмрук срещу бандитите

Съвместни екипи от прокурори, служители на реда, чиновници на ГДБОП и ДАНС ще се борят с проведените незаконни групи, разпространяването на наркотични субстанции, мигрантския напън, телефонните измами, битовата престъпност и корупция по високите етажи на властта. Това става по предписание на на апелативния прокурор на Пловдив Тодор Деянов.

Решението беше взето през днешния ден на районно заседание в Апелативна прокуратура – Пловдив. В него взеха присъединяване административните ръководители на окръжните и районните прокуратури в апелативната зона - Пловдив, Стара Загора, Хасково, Пазарджик, Кърджали и Смолян, ръководителите на Окръжните следствени отдели, на териториалните дирекции на ДАНС, шефовете на Областни дирекции на Министерство на вътрешните работи в регионалните градове, ръководителят на отдел „ Център Южен “ при ГДБОП и началници на браншове в отдела.



Съвместните екипи се основават след разискване от участниците в съвещанието, а тяхната задача ще бъде да проучват, правят оценка и реализират непрекъснат мониторинг на наличните данни на посочените по горе шест групи закононарушения, както и да организират съответните дейности, според функционалната подготвеност на всяка от институциите.

По предписание на апелативния прокурор Тодор Деянов ще се организират ежемесечни заседания на локално равнище сред административните ръководители на окръжните и районните прокуратури, шефовете на Областните дирекции на Министерство на вътрешните работи, ръководителите на териториалните дирекции на ДАНС и секторите на ГДБОП за разискване на резултатите.

На срещата бяха разисквани и ограниченията, които прокуратурата подхваща за противопоставяне на престъпността в районите, съгласно спецификата й.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР