Съвместни екипи на МВР, ДАНС и прокуратурата да работят заедно

...
Съвместни екипи на МВР, ДАНС и прокуратурата да работят заедно
Коментари Харесай

Гешев предлага екипи на МВР, ДАНС и прокуратурата срещу тежката престъпност и корупцията

Съвместни екипи на Министерство на вътрешните работи, ДАНС и прокуратурата да работят дружно по всички данни за осъществени тежки закононарушения и корупция по високите етажи на властта. Това са част от трите групи ограничения, които основният прокурор Иван Гешев предложи по време на национално заседание на прокуратурата, което се организира в Националната следствена работа.
Прочетете още
Пред прокурорите и следователите Гешев сподели, че са зачестили разпространяването и трафикът на опиати, телефонните измами, мигрантският напън и корупцията по високите етажи на властта. Затова той предлага да проработят екипи на Министерство на вътрешните работи, ДАНС и прокуратурата, които да проучват, правят оценка и реализират непрекъснат мониторинг на наличните данни за този тип закононарушения.

„ Тези екипи в незабавен порядък ще провеждат и организират съответните дейности според функционалната подготвеност на всяка от институциите. Ще поемем отговорност, ще отворим, нагледно казано, ръце към всички институции, с цел да работим дружно с ясното схващане, че това чакат българските жители “, сподели основният прокурор.

Друга мярка, която той предлага, е обвързвана също с следствието на този тип престъпност, като в окръжните прокуратури в страната ще бъдат основани отдели за следствие на проведена престъпност и корупция.

„ Това, което ще направи българската прокуратура, е да засилва битката с престъпността в границите на своите законови пълномощия. Ще бъдат построени звена за противопоставяне на проведената престъпност във всички окръжни прокуратури “, уточни Гешев.

По негово предложение ще бъдат обновени приемните за жители на шефовете на прокуратурите в цялата страна. Той е изискал и да се възстановят районните заседания по апелативни региони взаимно с всички структури от правоохранителната система, оповестиха от държавното обвиняване.

При откриването на съвещанието Гешев е споделил пред административните ръководители и заместниците им, че измежду жителите има чувство за „ абдикиране на страната от осъществяване на отговорностите ѝ “, като една от аргументите била закриването на профилираните съдилища и прокуратури.

„ Връщат се форми на престъпността, които смятахме за изчезнали. Причините са сложни, измежду тях е неналичието на схващане у управленията на някои институции за това що е страна и държавност. Резултатът от войната против правосъдната власт, законодателният волунтаризъм и опитите с правото е това, което виждаме – никой не е застрахован, че до момента в който се движи по тротоара някой пийнал или дрогиран водач няма да му аргументи телесна щета или гибел. Виждаме мигрантите, виждаме какво се случва с растежа на телефонните измами “, сподели Гешев.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР