Съвкупният обем на средствата, които големите автопроизводители ще инвестират в

...
Съвкупният обем на средствата, които големите автопроизводители ще инвестират в
Коментари Харесай

Автоиндустрията ще изхарчи $90 млрд. за електромобили

Съвкупният размер на средствата, които огромните автопроизводители ще влагат в създаването на хибриди и коли на ток през идващите няколко години, доближава $90 000 000 000, оповестява Reuters. Гигантските капиталовложения контрастират блестящо на фона на броя продадени такива возила, които сега са едвам 1% от продукцията.

Сред производителите, които считат да вложат най-внушителни средства за развиване на електрическите автомобили, е Ford. На салона в Детройт "Синия овал " разгласи, че до 2022 година ще похарчи за разширение на гамата си от екологично чисти модели $11 милиарда През идващите 4 години компанията ще пусне в продажба 40 електрическия автомобил и хибриди с опция за зареждане от електропреносната мрежа.

Мащабни проекти в тази тенденция крои и Mercedes-Benz. Немският колос ще влага съвсем $12 милиарда за създаването на 10 чисто електрически модела и 40 хибрида. Най-крупни капиталови планове обаче има Volkswagen. Концернът ще похарчи $40 милиарда, с цел да електрифицира цялата си моделна гама до 2030 година

Китайските производители също се отхвърлят от колите с ДВГ. Chongqing Changan Automobile счита да пенсионира транспортните средства с обичайни мотори до 2025 година и ще влага $15.4 милиарда за реализацията на новата си енергийна тактика.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР