Съветски Космоград, киберчебурашка и електрогопници с презареждане – руският художник

...
Съветски Космоград, киберчебурашка и електрогопници с презареждане – руският художник
Коментари Харесай

Вижте изкуството на алтернативната съветска космонавтика

Съветски Космоград, киберчебурашка и електрогопници с презареждане – съветският художник на комикси Александър Орлов ни демонстрира по какъв начин съгласно него би изглеждало развиването на космонавтиката, в случай че Съветският съюз не се беше разпаднал.

„Космически комунизъм към масите!“, „Какъв прелестен лазерен сърп!“, „Защо на плаката силуетът на страната не е с размерите на Съюз на съветските социалистически републики?“ – такива мнения могат да се срещнат в Klukva Press, общественост на изкуството на съветската различна космонавтика в съветската обществена мрежа „ВКонтакте“.

Сред работите има и неосъществени галактически планове от времето на Съюз на съветските социалистически републики, руски киберплакати и измислени персонажи от руския киберпънк.

Всички произведения и комикси са нарисувани от един човек, 35-годишният Александър Орлов от Череповец (600 км от Москва), управител в съветска IT компания. По думите му рисува от дребен, за него това е занимание. През 2010 година основава своя първи приказен комикс, като постоянно в работата си се въодушевява от съветски и руски ракети.

„Киберпънкът на практика настъпи и хората харесват комбинацията му с носталгия и стилизиране на Съюз на съветските социалистически републики. Съветският киберпънк е по-роден и разбираем“, изяснява Орлов.

Според Александър Съветският съюз сигурно ще има собствен Космоград.

Така, да вземем за пример, може да наподобява усъвършенствата орбитална платформа „Тайфун“ – серия калибровъчни галактически апарати, създадена при започване на 1970-те години на ХХ в., за инсталиране и контролиране на комплекси с наземно и галактическо базиране на министерството на защитата на Съюз на съветските социалистически републики.

А това е комплексът от орбитални галактически станции „Алмаз“, който е създаден през 1960-те години за фотографско и радиотехническо разузнаване и ръководство от орбита на наземни военни средства.

Ракетата „Союз-ФГ“, която е пусната за финален път от „Байконур“ със руската система за стиковане на галактически кораби „Игла“, би изглеждала по-заплашително.

Ето по какъв начин биха изглеждали руските киборги, работещи в ракетостроителни фабрики.

А по този начин би изглеждал руският отговор на „Мандалорецът“ – наночебурашка и мустакат космонавт с револвер.

В руския киберпънк наложително ще има пропагандни плакати: „Другари, не забравяйте да заредите имплантите“;

„Учителю! Не допускай до работа служащи без инжекция от защитни наноботове!“

„Укрепване на кибернетичната мощност на страната!“

И даже съветскитете гопники в различна действителност също ще се нуждаят от презареждане.

създател: ВИКТОРИЯ РЯБИКОВА

източник: bg.rbth.com
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР