Съветниците от БСП за България предложиха Столичният общински съвет да

...
Съветниците от БСП за България предложиха Столичният общински съвет да
Коментари Харесай

БСП пак опита да блокира Луковмарш, ГЕРБ отказаха

Съветниците от " Българска социалистическа партия за България " предложиха Столичният общински съвет да одобри декларация, в която изрично да се опълчи на провеждането на Луковмарш на 12 февруари. В декларация от името на левицата ръководителят на социалистите в София Калоян Паргов прикани сътрудниците си да осъдят всички профашистки, ксенофобски и неонацистки прояви.

Паргов напомни, че през 2018 година Екологичен потенциал одобри документ, в който изрази безпокойството си от възходящото приемане на фашизма, расизма и ксенофобията и прикани държавите-членки на Европейски Съюз да забранят неофашистките и неонацистките групи и техните прояви. Преди 2 години пък българският съд ясно се произнесе, че е неприемливо да се организират сходни демонстрации на мракобесна идеология, каквато е " кафявата чума ".

Социалистите са уверени, че e голяма неточност в сърцето на София да бъде позволено провеждането на шествие в чест на персона и идеология, която символизира най-мрачните моменти от европейската история през XX век. ГЕРБ обаче отхвърлиха изрично предлагането.

Според столичните социалисти е необичайно, че с йезуитски причини Столичната община отхвърля да позволи слагане на монумент на децата, убити в интервала 1925-1944 година От левицата припомнят за огромната публичната поддръжка за мемориала и дефинират като бездушно и цинично отхвърлянето на предлагането на инициативния комитет, подкрепено от десетки хиляди българи от друг етнос и с разнообразни политически възгледи.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР