Съветниците на руския президент Путин са го дезинформирали за неуспехите

...
Съветниците на руския президент Путин са го дезинформирали за неуспехите
Коментари Харесай

Белият дом: Расте напрежението между Путин и Шойгу, президентът бил подведен от военните

Съветниците на съветския президент Путин са го дезинформирали за неуспехите на съветската войска в Украйна, заяви Белият дом, базирайки се на данни от разузнаването.

То счита, че съветниците се опасяват да споделят истината на Путин. Той бил заблуждаван и за отражението на глобите върху съветската стопанска система.

Директорът по връзките на Белия дом Кейт Бедингфийлд сподели, че това деформиране на информация би могло да докара и до риск от по-нататъшна изолираност на Путин. Освен това сред него и висшите военни имало напрежение, предава БНР.

„ Представянето на дезинформация способства за чувството, че това е стратегическа неточност за тях. Няма да окачествявам какво мислят те за това, нито по какъв начин употребяват дезинформацията, с цел да взимат решения. Но да се разчита на публикуването на дезинформация, е стратегически неуспех “, сподели тя.

Украинските сили отвоюваха назад свои територии, завзети от съветските войски. Сред тях бе и стратегически значимото предградие на Киев - Ирпен. На фона на тези завземания съветската инвазия като че ли спря месец след началото й на 24 февруари.

„ Имаме информация, че Путин се е почувствал измамен от ръководителите на съветската войска “, сподели от своя страна върховен американски чиновник, поискал анонимност, базирайки се на разкрити данни на американското разузнаване.

„ Путин е измамен съзнателно от своите съветници за това какъв брой зле се показват съветските военни, и е измамен за мащабите на въздействието на западните наказания върху осакатената съветска стопанска система. И това е единствено тъй като висшите му съветници се опасяват да му кажат истината ", твърди служителят.

Според разкритите данни Путин даже не е знаел, че наборни военнослужещи са били изпратени да се бият в Украйна и не знае мащабите на изгубените човешки животи на цивилни и военни, както и броя на унищожената техника.

Между Путин и Министерството на защитата съществува „ непрекъснато напрежение, произлизащо от недоверието на Путин в управлението на МО “, сподели служителят.

Държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън разяснява данните от разузнаването с думите: " Диктаторите не обичат хора, които споделят на властта истината ".
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР