Съветникът по отбрана на държавния глава Румен Радев – Илия

...
Съветникът по отбрана на държавния глава Румен Радев – Илия
Коментари Харесай

Президентски съветник е незаконно арестуван, реши съдът

Съветникът по защита на президента Румен Радев – Илия Милушев – е бил нелегално задържан при прокурорската акция в президентството през юли. Това е постановил Софийският областен съд, пред който е обжалвана заповедта за 24-часовото му задържане, заяви.

Милушев бе арестуван на Бюрото за отбрана на очевидци нахлуха в президентството, с цел да претърсват и изземват доказателства. По-късно основният прокурор Иван Гешев се похвали, че дейностите им били утвърдени не от един, а от двама разнообразни съдии – от профилирания и от военния съд.

Акцията в президентството бе един от катализаторите за всеобщите антиправителствени митинги през лятото. Другата съществена причина бе публичното неодобрение, избухнало при летния сарай на Ахмед Доган в Росенец.

След ареста му Милушев. Разследващите настояват, че той е подбудил някогашен чиновник на разузнаването да му съобщи секретни документи, посредством които трябвало да се навреди на шефа на разузнаването.
Арестът на Милушев е противозаконен – той е осъществен от полицията по устно предписание на прокурор, показва се в правосъдното решение. Не е имало данни президентският консултант да е съпричастен към приписваното му закононарушение. Още повече – преди задържането му е разпитван във връзка със същото следствие и постоянно се е явявал.

" B зaпoвeдтa тpябвa дa e пocoчeнo нe caмo пpaвнoтo ocнoвaниe, нo и ĸoнĸpeтни фaĸтичecĸи oбcтoятeлcтвa. B cлyчaя в oбжaлвaнaтa зaпoвeд липcвaт oбeĸтивиpaни ĸaĸвитo и дa билo фaĸти и oбcтoятeлcтвa зa нaличиeтo нa ĸoнĸpeтни и oбeĸтивни дaнни, coчeщи нa oбocнoвaнo пpeдпoлoжeниe, чe лицeтo, cпpямo ĸoeтo e пocтaнoвeнo зaдъpжaнeтo, e извъpшилo или e cъпpичacтнo ĸъм извъpшвaнeтo нa пpecтъплeниe ", показва се в правосъдното решение. То не е дефинитивно и може да бъде обжалвано.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР