Съветникът по национална сигурност към Белия дом Том Босърт заяви

...
Съветникът по национална сигурност към Белия дом Том Босърт заяви
Коментари Харесай

Съветник на Тръмп: Не изключвам нов удар в Сирия, всички опции остават на масата

Съветникът по национална сигурност към Белия дом Том Босърт съобщи в неделя, че на фона на отчетите за нова химическа офанзива в Сирия „ всички варианти остават на масата “, написа изданието Politico.

Босърт разясни, че след известията за хипотетична приложимост на химически оръжия в Сирия екипът за национална сигурност на президента на Съединени американски щати Доналд Тръм е преглеждал фотоси и информация през цялата нощ. От редакцията напомнят, че според публикуваните данни, минимум 42-ма души са починали, а десетки други са ранени, след евентуално нахлуване с химически оръжия против град Дума в Източна Гута.

Дамаск отхвърли обвиняванията, а Москва ги дефинира като провокация. В тази връзка Босърт призна, че " не бих изключил " нов американски удар против режима в Дамаск. Предполагаемата офанзива е осъществена тъкмо година след нещастието в Хан Шайхун, провинция Идлиб, вследствие на която починаха над стотина души. Съединени американски щати дадоха отговор на нападението с въздушни удари против сирийска въздушна база, съобщи " Фокус ".

Тръмп разкритикува съветския президент Владимир Путин и Иран за „ безсмислената химическа офанзива ", добавяйки, че ще платят „ висока цена " за своите дейности.

Последната офанзива на сирийския режим може да насочи нови провокации пред водача на Белия дом, който неведнъж съобщи в последните дни, че желае да изтегли американските войски от Сирия.

Администрацията във Вашингтон заяви в по-рано тази седмица, че военната задача „ върви към своя край ", само че не показа съответни проекти за изтеглянето на американските военнослужещи от близкоизточната република. В неделя Босърт удостовери информацията, като съобщи, че „ махалото прекомерно дълго е в неправилна посока и Съединени американски щати са се възползвали от своята отговорност да подсигуряват сигурност за целия свят… Нуждаем се от увеличение на районното партньорство и от понижаване на наличието на Съединени американски щати " в Близкия изток.

Съединени американски щати имат към 2000 военнослужещи в Сирия, изпратени за задачите на битката против близкоиточната радикална формация „ Ислямска страна “.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР