Съветникът на украинския президент Михайло Подоляк заяви, че доброволният отказ

...
Съветникът на украинския президент Михайло Подоляк заяви, че доброволният отказ
Коментари Харесай

Михайло Подоляк: Неприемливо е Украйна да се откаже от територии в името на НАТО

Съветникът на украинския президент Михайло Подоляк съобщи, че доброволният отвод на Украйна от някои нейни територии в името на участие в НАТО е недопустим. Според него този сюжет е мечтан от Русия, защото би замразил въоръжения спор, а не би го спрял дефинитивно.

" Размяна на територии за чадър от НАТО? Това е необичайно. Това значи умишлено да се тръгне към загуба на демокрацията, насърчаване на един световен нарушител, опазване на съветския режим, заличаване на интернационалното право и наложително прекачване на войната на идващите генерации ", написа Подоляк в X (бивш Twitter).

Съветникът на украинския президент счита, че е явно, че въоръженият спор сигурно ще стартира още веднъж, само че с нараснал вкус от страна на Русия, в случай че тя не бъде победена.

По време на обществен спор в Арендал, Норвегия, ръководителят на кабинета на генералния секретар на НАТО Стиан Йенсен съобщи, че преговорите за бъдещето на Украйна след края на военните дейности " към този момент са в ход ", съобщи БГНЕС.

Според него " има прочут прогрес " във връзка с присъединението на Украйна към НАТО, само че има възможност Киев да се съгласи да отстъпи някои от териториите си на Русия, с цел да се причисли към алианса. Секретарят на Съвета за национална сигурност и защита на Украйна страната Олексий Данилов назова сходен вид " изрично недопустим " за Киев.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР