Съветникът на президента на САЩ по въпросите на националната сигурност

...
Съветникът на президента на САЩ по въпросите на националната сигурност
Коментари Харесай

САЩ, Япония, и Южна Корея ще бъдат непоколебими в отговора си на ядрения опит на КНДР

Съветникът на президента на Съединени американски щати по въпросите на националната сигурност Джейк Съливан и сътрудниците му от Япония и Южна Корея разискаха през вчерашния ден в Хавай, нуклеарните опити на Северна Корея, съобщи Киодо, базирайки се на южнокорейски медии. Те се споразумяха да подхващат решителни стъпки, в случай че комунистическата страна направи нов нуклеарен опит.

Съливан, Такео Акиба и Ким Сун-хан „ се съгласиха, че не би трябвало да се мисли наивно или да се реагира на това, че Северна Корея е направила шест нуклеарни опита и че нов тест ще бъде следващият ѝ нуклеарен опит “, сподели Ким пред кореспонденти, съгласно организация Йонхап.

„ Ако Северна Корея организира седмия си нуклеарен опит, нашата реакция сигурно ще бъде друга от тези до момента “, добави южнокореецът, като заяви, че тристранното съдействие ще бъде толкоз мощно, че Северът да осъзнае какъв брой „ неверно решение “ е провеждането на нуклеарен опит. Смята се, че Пхенян е приключил подготовката за седмия си нуклеарен опит, който е и първи от септември 2017 година, Има спекулации, че той може да започва скоро.

Белият дом сподели в изказване, че съветниците за националната сигурност " осъждат продължаващото развиване на стратегиите за балистични ракети на КНДР и оръжия за всеобщо заличаване ", добавяйки, че Съединените щати удостоверяват своята " ангажираност за разширено въздържане и на двете страни ".

Японското държавно управление заяви, че тримата чиновници са единомислещи какъв брой значими са координацията и съдействието за денуклеаризирането на Северна Корея. Тримата също по този начин се съгласиха да работят в тясно съдействие по ситуацията към Тайван и Украйна, се споделя в известието.

Кабинетът на президента на Южна Корея Юн Сук-йол, съобщи, че диалозите с присъединяване на съветниците по националната сигурност на трите страни са първите, откогато Юн встъпи в служба през май. В допълнение към проблемите, свързани със Северна Корея, те разискаха съдействието по модерни технологии и вериги за доставки, съобщи Българска телеграфна агенция.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР