Съветникът на началника на кабинета на Владимир Зеленски Михаил Подоляк,

...
Съветникът на началника на кабинета на Владимир Зеленски Михаил Подоляк,
Коментари Харесай

Униние в Киев: Пригожин не стигна до Москва, гражданска война не започна в Русия

Съветникът на началника на кабинета на Владимир Зеленски Михаил Подоляк, откакто бойците на ЧВК " Вагнер " започнаха да напущат територията на щаба на Южния боен окръг и прилежащата към него територия, изрази надълбоко отчаяние.

„ Феноменалният избор на Пригожин... Вие съвсем изтрихте (руския президент Владимир) Путин, поехте контрола върху централното държавно управление, стигнахте до Москва и внезапно... се оттеглихте “, написа Подоляк в Twitter.

Няколко часа по-рано консултант на ръководителя на кабинета на Зеленски разгласи " началото на революция " в Русия. „ Събитията се развиват по сюжета, за който говорихме през цялата минала година. Началото на украинската контраатака дефинитивно дестабилизира съветските елити, засилвайки вътрешното разделяне, зародило след провалянето в Украйна. Днес в действителност сме очевидци началото на революция “, се споделя в коментара му.

Подоляк написа още, че ЧВК Вагнер продължава „ похода си към Москва “, както Украйна продължава да се придвижва „ към границите си от 1991 година “.

В събота вечерта в Ростов на Дон щабът на Южния боен окръг беше високомерен от ЧВК " Вагнер ". Групи въоръжени хора се движеха из града, на входовете и изходите бяха сложени контролно-пропускателни пунктове.

Това се случи на фона на изказванията на Евгений Пригожин за хипотетични ракетно-бомбени удари от съветските въоръжени сили по лагерите на ЧВК " Вагнер ".

Твърдението беше опровергано както от Министерството на защитата, по този начин и от ФСБ. Срещу Пригожин бе формирано наказателно дело за образуване на въоръжен протест.

По-късно в събота, пресслужбата на президента на Беларус Александър Лукашенко заяви, че Пригожин е приел предлагането на беларуския водач да спре придвижването на въоръжените елементи на „ Вагнер “ на съветска територия и да предприеме по-нататъшни стъпки за деескалация.

Прессекретарят на президента на Руската федерация Дмитрий Песков съобщи, че Пригожин, против който е формирано наказателно дело в Русия, ще отиде в Беларус и, надлежно, наказателното дело ще бъде прекъснато. От Кремъл на собствен ред обявиха, че гаранцията, че Пригожин ще може да замине за Беларус, е думата на президента на Русия.

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта https://  . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР