Съветникът на Белия дом по националната сигурност Джон Болтън каза

...
Съветникът на Белия дом по националната сигурност Джон Болтън каза
Коментари Харесай

Джон Болтън разговаря с Владимир Путин

Съветникът на Белия дом по националната сигурност Джон Болтън сподели през днешния ден, че е имал нескончаем диалог с президента на Русия Владимир Путин по отношение на съветската интервенция в изборите в Съединени американски щати, като го уведомил, че това е непродуктивно държание на Москва, съобщи Българска телеграфна агенция, базирайки се на Ройтерс.

На конференция след срещата в Кремъл Болтън заяви, че е отправил предизвестие: "Не се месете в американските избори ". Той посочи, че няма доказателства, че съветската интервенция през 2016 година е повлияла на изхода на президентските избори, само че тя е породила атмосфера на съмнение към Русия. Москва постоянно е отхвърляла упрекнатите за нейна интервенция в непознати избори, напомни осведомителната организация.

Болтън сподели още, че двамата с Путин са разговаряли дълго и за контракта за ракетите със междинен и дребен обхват и желанията на Вашингтон да го денонсира. Той акцентира, че Съединени американски щати са надалеч от решението да разположат отначало такива ракети с нуклеарни бойни глави при вероятно отдръпване от контракта, подписан сред Съединени американски щати и Съюз на съветските социалистически републики през 1987 година Съветникът по националната сигурност на Съединени американски щати разясни, че е налице нова стратегическа действителност, в която ракетите с нуклеарен заряд към този момент не са единствено двустранен въпрос, защото Китай към този момент разполага с такива ракети. Китайските ракети биха били неразрешени от контракта за ракетите със междинен и дребен обхват, в случай че Пекин беше страна по него, добави Болтън.

На конференцията си Болтън удостовери увереността на Вашингтон, че от 2013 година насам Москва нарушава контракта за ракетите със междинен и дребен обхват, добави Асошиейтед прес. По думите на американския посланик за Европа не се състои в отдръпването на Съединени американски щати от контракта, а във "вече дислоцираните съветски ракети ". На въпрос дали пактът може да бъда избавен, в случай че Русия още веднъж стартира да го съблюдава, Болтън отговори, че е малко евентуално това да се случи поради опроверженията на съветската страна. Русия постоянно е отричала, че нарушава Договора за очистване на ракетите със междинен и дребен обхват, като на своя страна твърди, че нарушителят е другата страна, напомни АП.

Джон Болтън загатна, че Вашингтон още не е решил дали да постанова нови наказания против физически и юридически лица в Русия поради отравянето с нервнопаралитично вещество на Сергей Скрипал и щерка му. Москва също отхвърля да има нещо общо покушението против някогашния съветски разузнавач.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР