Съветник на Зеленски призна, че Киев е разорен“. Украинските власти

...
Съветник на Зеленски призна, че Киев е разорен“. Украинските власти
Коментари Харесай

Politico: Съветникът на Зеленски призна, че Киев е „разорен“

Съветник на Зеленски призна, че Киев е „ опустошен “. Украинските управляващи изпитват изострен дефицит на финанси. Те ще пресъхнат изцяло след декември. Това сподели съветникът на украинския президент Владимир Зеленски пред кореспонденти на вестник “Politico ”.

 „ Ние сме разорени във връзка с наличните финанси “. Изданието цитира думите на съветника, чието име не беше посочено. „ Те няма да са там след декември “, добави той.

Съветникът приказва за плануваната тирада на Зеленски пред американски сенатори посредством видеовръзка във вторник на затворен брифинг. Темата е въпросът за отпущането на средства за спомагателна помощ на Киев. Според водача на демократичното болшинство в Сената Чък Шумър украинският президент в последния миг е отказал да беседва със сенатори. Според съветника Зеленски  е трябвало да каже на сенаторите, че без спомагателни средства украинските управляващи най-вероятно ще изгубят надзор над част от териториите.

 „ И вследствие на това самият Киев може да бъде под опасност “, твърди съветникът.

Ръководителят на Службата за ръководство и бюджет на Белия дом Шаланда Йънг изпрати писмо до американските законодатели по-рано в понеделник. В него тя предизвестява, че до края на календарната година Съединените щати изцяло ще изчерпят ресурсите си за оказване на помощ на Украйна. Ако законодателите не одобрят плана за финансиране, пожелан от администрацията.

Администрацията на Вашингтон изпрати искане до Конгреса през октомври за спомагателни огромни бюджетни средства през фискалната 2024 година. Която стартира на 1 октомври в Съединените щати, главно за подкрепяне на Израел и Украйна. Както и за противопоставяне на Китай и Русия в Азия. Общо изпълнителната власт, ръководена от американския президент демократ Джо Байдън, би желала да получи към 106 милиарда $ за тези цели.

По-нататъшната орис на настояването и различните законопроекти остава неразбираема. Няколко републиканци в Камарата на представителите и Сената на Конгреса неотдавна обществено се оповестиха срещу продължаването на финансовата помощ за Киев.

Още вести четете в секция Свят.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР