Съвети какво да направим, ако наши лични данни са изтекли

...
Съвети какво да направим, ако наши лични данни са изтекли
Коментари Харесай

Какво да правим, ако са изтекли наши лични данни? Съветите на НАП

Съвети какво да създадем, в случай че наши персонални данни са изтекли при хакерската офанзива популяризира Националната организация за приходите през днешния ден, ден след стартирането на приложението, което разрешава инспекция

Ето какво поучават от Национална агенция за приходите:

" Ако сте създали информация и тя сочи, че за Вас има непозволено разкрити персонални данни, е значимо да знаете, че не е належащо да предприемате изключителни дейности.

Не се постанова да сменяте документите си за идентичност.

Няма непосреден риск някой да се разпореди с имуществото Ви или да поеме отговорности от Ваше име, поради непозволено публикуваните данни. Това потвърдиха от Нотариалната камара, банките, сдруженията за бързи заеми и лизинг и Агенцията по вписванията.

Съветваме Ви да бъдете внимателни, когато някой контактува с Вас по телефон или имейл и да не давате на никого финансова информация.

За спомагателна сигурност можете да промените паролата на електронната си поща и ПИК кода от Национална агенция за приходите ".

На въпроса " Какви съответни данни за мен са публикувани? " Национална агенция за приходите дават отговор по следния метод:

" Важно е да се знае, че непозволено публикуваните данни са частични и не разрешават някой да се ориентира в цялостното Ви имуществено положение.

В момента съпоставяме нелегално публикуваната данъчно-осигурителна информация с тази в действителните си бази данни, с цел да се проверим дали няма дописване или операция на оповестените данни.

Когато приключим със съпоставката ще можем да предоставим и информация за съответния вид данни, които са били публикувани.

Дотогава е задоволително да се запознаете с рекомендациите на Национална агенция за приходите по отношение на персоналните данни ".
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР