Съветът завърши успешно, имаме решение за новогодишната рамка, имаме решение

...
Съветът завърши успешно, имаме решение за новогодишната рамка, имаме решение
Коментари Харесай

Денков: Планира се пътуване на българска делегация до САЩ, в това няма нищо ненормално

" Съветът приключи сполучливо, имаме решение за новогодишната рамка, имаме решение за поддръжката за Украйна ". Това разяснява министър председателят Николай Денков пред публицисти след края на днешното съвещание на Европейския съвет

Денков удостовери, че се възнамерява пътешестване на българска делегация до Съединени американски щати и разяснява, че в това няма нищо ненормално.

" Много съм сюрпризиран, че някой слага под въпрос дали министър председателят или вицепремиерът ще възнамерява пътешестване до Щатите. Все още нямаме закрепени дати ".

Премиерът е провел диалози по отношение на приемането на Бълтария в еврозоната с министър председателите на Германия, Нидерландия, Словения, Финландия.

" Част от тях са от най-предпазливите във връзка с бюджетите. Разказах им по какъв начин наподобява фискалната картина на България - ниският външен дълг, ниският недостиг, чакаме инфлацията да бъде по разпоредбите на Маастрихт до края на годината и ще имаме поддръжка от тези страни, когато пристигна време за разискване ".

В Европейска комисия е почнал сериозен диалог за това по какъв начин би трябвало да се преструктурира земеделският бранш, разяснява денков във връзка продължаващите фермерски митинги, част от които се придвижиха и пред постройките на евроинституциите в Брюксел.

" Темата за структурирането на земеделския бранш беше сложена на разискване, първо ръководителят на комисията даде информация за вчерашните решения, за дерогацията във връзка с непреработваема земя, за това, че има горна граница на вноса на артикули от Украйна ".




Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР