Съветът за сигурност на ООН упълномощи следователи на световната организация

...
Съветът за сигурност на ООН упълномощи следователи на световната организация
Коментари Харесай

ООН помага на Ирак да събира материали за съд над Ислямска държава

Съветът за сигурност на Организация на обединените нации упълномощи следователи на международната организация да оказват помощ на Ирак за събирането на доказателства, които могат да послужат за съображение екстремистите от групировката " Ислямска страна " да бъдат съдени за военни закононарушения, съобщи Асошиейтед прес, представен от Българска телеграфна агенция.

Съветът единомислещо утвърди резолюцията, която разпорежда на Организация на обединените нации да сътвори проверяващ екип, който да помогне на Ирак да разкрие действия, " които могат да съставляват военни закононарушения, закононарушения против човечеството и геноцид ", осъществени от ИД.

Проекторезолюцията бе импортирана от Ирак и Англия. Миналия месец иракският външен министър Ибрахим Ал Джаафари уточни в писмо (до ООН), че неговата страна желае " да употребява интернационалния опит " за изправяне на групировката ИД на съд.

Британската адвокатка и правозащитничка Амал Клуни също прегърна концепцията. Тя работи от името на иракчани, които са били изнасилени и отвлечени от джихадистите на ИД.

Адвокатката е брачна половинка на артиста Джордж Клуни.

/24 часа
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР