Съветът за сигурност на ООН ще се събере днес на

...
Съветът за сигурност на ООН ще се събере днес на
Коментари Харесай

Съветът за сигурност на ООН се събира извънредно за Сирия по искане на Русия

Съветът за сигурност на Организация на обединените нации ще се събере през днешния ден на ново изключително съвещание, поискано от Русия за разискване на опасността за интернационалния мир от възможни въздушни удари на Съединени американски щати и съдружниците им против Сирия, съобщи Асошиейтед прес, представена от БТВ.

Русия е поискала генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш да даде информация пред Съвета, само че за през днешния ден не е планувано Гутериш да осведоми Съвета и не е ясно кой би могъл да го стори, отбелязва АП, представена от Българска телеграфна агенция.

Откритото съвещание на Съвета ще стартира в 10 ч. нюйоркско време (17 ч. българско).

Американският президент Доналд Тръмп към този момент насочи предизвестие. „ Гледаме доста съществено и доста, доста деликатно на тази обстановка. Много е неприятно, че светът ни слага в сходна позиция. Както споделих сутринта, свършихме чудесна работа с " Ислямска страна ", изцяло ги унищожихме, само че в този момент би трябвало да вземем някои спомагателни решения. И ще го създадем относително скоро ", уточни той.

Англия ще поддържа Съединените щати. Премиерът Тереза Мей получи зелена светлина от кабинета. Разговаряла е по телефона с Доналд Тръмп. Двамата са единомислещи, че е нужен интернационален отговор, с който да бъде възпряна използването на химически оръжия в Сирия.

Франция към момента обмисля. „ Имаме доказателство, че предходната седмица в Сирия са били употребявани химически оръжия, най-малкото хлор, от режима на Башар Асад. Когато му пристигна времето, ще преценим кое е най-полезно и ефикасно ", съобщи френският президент Еманюел Макрон.

В събота специалисти на Организацията за възбрана на химическите оръжия стартират изследване в сирийския град Дума, с цел да проверяват хипотетичната газова офанзива.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР