Съветът за сигурност на ООН се събра днес по искане

...
Съветът за сигурност на ООН се събра днес по искане
Коментари Харесай

ООН се събра на заседание по искане на Русия

Съветът за сигурност на Организация на обединените нации се събра през днешния ден по искане на Русия на съвещание, отдадено на миналогодишните подводни детонации на газопроводите " Северен поток " 1 и 2 в Балтийско море, съобщи ДПА.

Агенцията отбелязва, че съгласно дипломати първоначално не се чака да има гласоподаване по съветска проекторезолюция, съдържаща апел за интернационално следствие на случая. Въпреки това дипломатически източник е декларирал за ДПА, че през идните дни се чака Русия да изиска такова гласоподаване.

Кремъл упреква Съединени американски щати, че през септември предходната година са направили нападението против тръбопроводите за преместване на газ от Русия към Европа.

Разследванията на детонациите, които повредиха газопроводите " Северен поток " предходната година не престават, съобщи Ройтерс, като се базира на писмо до Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, изпратено от външните министри на Дания, Швеция и Германия.

" Тези следствия не са приключили . На този стадий не е допустимо да се каже по кое време ще приключат те ", се споделя в писмото на външните министри.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР