Съветът за сигурност на ООН проведе открито заседание за Афганистан.

...
Съветът за сигурност на ООН проведе открито заседание за Афганистан.
Коментари Харесай

Гутериш зове Съвета за сигурност на ООН да потисне терористична заплаха в Афганистан

Съветът за сигурност на Организация на обединените нации организира намерено съвещание за Афганистан.

Генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш прикани Съвета за сигурност да „ употребява всички принадлежности, които има разполагаем, с цел да потисне международната терористична опасност в Афганистан “ и да подсигурява, че главните човешки права ще бъдат уважавани.

Посланикът на Афганистан в Организация на обединените нации Гулам Исакай съобщи пред Съвета за сигурност, че приказва от името на милиони хора „ чиято орис виси на косъм “, в това число дами и девойки, които „ са на прага да изгубят свободата си да вървят на учебно заведение, да работят и да вземат участие в политически, стопански и обществен живот в страната “.

Исакай прикани Съвета и Организация на обединените нации да не признават администрация, взела властта със мощ или държавно управление, което не е отворено към всички. Той прикани за неотложно основаване на отворено преходно държавно управление.

Посланикът на Русия в Организация на обединените нации Василий Небензя съобщи пред Съвета за сигурност, че „ няма смисъл в суматохата “, както и че са избегнати огромни кръвопролития измежду цивилните. Той също по този начин беше безапелационен, че Москва ще поддържа връзка с талибаните, без значение от непрекъснато изменящата се обстановка.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР