Съветът за сигурност на ООН е показал двоен стандарт по

...
Съветът за сигурност на ООН е показал двоен стандарт по
Коментари Харесай

Северна Корея обвини ООН в двоен стандарт за ракетните тестове

Съветът за сигурност на Организация на обединените нации е посочил " двоен стандарт " във връзка с създаването на оръжия, като е провел събиране за ракетния тест на Северна Корея. Това съобщи Ким Йо-джонг, сестрата на севернокорейския водач Ким Чен-ун, представена от държавната медия KCNA и " Ройтерс ".

Тя назова ходът на ООН  " тежка политическа провокация ".

Миналия петък Северна Корея си навлече необятно интернационално наказание, откакто изстреля тестово междуконтинентална балистична ракета, способна да носи няколко нуклеарни бойни глави и с обхват, който може да доближи всяка точка от континенталната част на Съединени американски щати.

Севернокорейският лидер Ким Чен-ун наблюдаваше изпитанието заедно с щерка си, която за първи път беше показана обществено, и се похвали, че севернокорейската ракета е " надеждно и оптимално мощно " оръжие за ограничение на военните закани от страна на Съединени американски щати.

Ким съобщи, че пробата е имал за цел " ясно да показва " способността на страната му да отговори на това, което той дефинира като " истерични военни учения за експанзия от страна на враговете, стремящи се да разрушат мира и стабилността на Корейския полуостров ".
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР