Съветът за национална сигурност към израелското правителство одобри прекратяване на

...
Съветът за национална сигурност към израелското правителство одобри прекратяване на
Коментари Харесай

Израел и Хамас обявиха прекратяване на огъня

Съветът за национална сигурност към израелското държавно управление утвърди преустановяване на огъня в спора с радикалните палестински групировки в линията Газа,  В публично известие, се споделя, че прекратяването на огъня ще е " по едно и също време и абсолютно " и че е по предложение на Египет. 

Групировките Хамас и " Ислямски джихад " също оповестиха преустановяване на огъня.

11 денонощия продължиха бомбардировките и артилерийският обстрел против Газа в отговор на изстрелването на хиляди ракети против израелска територия. Жертвите са близо 250, голямата част от тах - от палестинска страна.

По-рано през днешния ден израелският министър председател Бенямин Нетаняху изрази решителност да продължи военната акция, до момента в който тя реализира задачите си - възстановяването на спокойствието и сигурността на израелците. Генералният секретар на Организация на обединените нации Антонио Гутериш от своя страна съобщи пред Общото заседание на международната организация, че продължаващите взаимни въоръжени офанзиви сред Израел и палестинците би трябвало да спрат незабавно.

Световната здравна организация прикани да бъде обезпечен кулоар за обезпечаване на филантропична помощ в палестинския анклав. " Затварянето на входните и изходните пунктове за пациенти и филантропична активност и строгите ограничавания за влизането на медицински доставки утежнява здравната рецесия, " акцентира ръководителят на средиземноморския клон на организацията Ахмед ал Мандари. Междувременно СЗО насочи незабавен апел за събиране на 7 милиона $, които ще бъдат нужни през идващите шест месеца за превъзмогване на здравната рецесия в Газа и на Западния бряг.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР