Съветът за финансова стабилност (FSB) извади италианската банка UniCredit от

...
Съветът за финансова стабилност (FSB) извади италианската банка UniCredit от
Коментари Харесай

Италианската UniCredit вече не в списъка на глобалните системно важни банки

Съветът за финансова непоклатимост (FSB) извади италианската банка UniCredit от листата на световните редовно значими банки, заяви през днешния ден Reuters. Същевременно той измести три банки, в това число швейцарската UBS, нагоре в листата. FSB на G20 стартира да прави годишната ранглиста след световната финансова рецесия, изисквайки от най-големите кредитни институции в света да държат спомагателен буфер от капитал, и да бъдат подложени на по-строг надзор при своите финансови интервенции.

От UniCredit, която беше единственият заемодател в Италия измежду считаните от FSB за редовно значими банки в световен мащаб, към този момент не разясняват въпроса.
 UniCredit придобива бизнеса на Alpha Bank в Румъния
UniCredit придобива бизнеса на Alpha Bank в Румъния

Италианската група желае да стане най-големият вложител в гръцката банка

Освен UniCredit, от посочения лист беше извадена и швейцарската Credit Suisse, а китайската Bank of Communications беше добавена за първи път, с което общият брой на световните редовно значимите банки (според FSB) понижа от 30 през 2022 година, на 29 в този момент.

UniCredit е интернационална финансова група със седалище в Милано, Италия. В края на 2022 година тя е на 34-то място по активи в света. Има дъщерна банка и в Русия.

Съветът за финансова непоклатимост е основан при започване на 1999 година по самодейност на финансовите министри и шефовете на централните банки на страните от Г-7. Централата на организацията се намира в Базел, Швейцария. Една от главните цели на Съвета е подсилване на стабилността на интернационалните финансови пазари.

" Потъналата " Credit Suisse регистрира загуби за $68 милиарда

Ще бъде ли избавена на практика банкрутиралата банка?
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР