Съветът за електронни медии категорично не споделя каквито и да

...
Съветът за електронни медии категорично не споделя каквито и да
Коментари Харесай

СЕМ: Категорично не споделяме внушения, свързани с отричането на зверствата в Буча

Съветът за електронни медии изрично не споделя каквито и да е внушения, свързани с отричането на зверствата в Буча. Това се споделя в публична позиция на Съвет за електронни медии.

" Става дума за колосален акт на мъчения и убийства на цивилни жители, поради отразяването на които Съвет за електронни медии се сезира преди повече от година ", споделят още от медийния регулатор.

По мотив войната в Украйна в Съвета за електронни медии са осъществени голям брой наблюдения на стратегии на радио- и телевизионни оператори за спазването на Закона за радиото и малкия екран. Налице са към този момент формирани административнонаказателни производства и са наложени имуществени наказания на снабдители, които отхвърлят жестокостите на войната, се показва в позицията.

В изявление преди дни, разяснявайки съветската агитация у нас, председателката на Съвета за електронни медии Соня Момчилова, съобщи, че по едно и също време с това има и агитация в противоположната посока. " Не бива да променяме на това да търсим истината. Защото по този начин както има съветска агитация, по този начин не можем да отречем, че има и в противоположна посока - знаете за болестта на Путин, за това, че е сменен, починал, Буча и така нататък ", сподели Момчилова.

Тя обаче не посочи за какво засяга Буча в изрежданията си.

Украинският град стана прочут с поредност от хипотетични военни закононарушения от съветски окупационни сили през март 2022 година Според украинските управляващи над 400 поданици на града са убити. Кметът Анатолий Федорук споделя, че минимум 280 души от града е трябвало бъдат заровени в всеобщи гробове. Местни поданици погребват 57 тела в различен всеобщ гроб. Налице са доказателствата, че съветските военни са отделяли украински цивилни мъже и са ги убивали по проведен метод.

Сателитни фотоси на компанията за галактически технологии Maxar Technologies, която снима и разгласява сателитни изображения на Украйна, свидетелстват, че разкопките за всеобщ гроб в югозападната част на региона покрай храма „ Свети деятел Андрей Първозвани “ са били забележими още на 10 март. Към 31 март гробното място към този момент е с дължина към 14 метра. Други изображения, предоставени от Maxar Technologies на New York Times, демонстрират, че редица мъртви тела са били на улицата в Буча от 11 март – по времето на съветската окупация в града. 
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР