Съветът по въпросите, свързани с континентален Китай, предупреди по-рано тази

...
Съветът по въпросите, свързани с континентален Китай, предупреди по-рано тази
Коментари Харесай

Тайван предупреди Китай да възпрепятства провеждането на местните избори тази година

Съветът по въпросите, свързани с континентален Китай, предизвести по-рано тази седмица Пекин да не прекъсва локалните избори в Тайван, планувани за ноември.

Говорителят на Съвета Чиу Чиу-ченг сподели, че акциите на Китайската комунистическа партия за пробутване на програмата си за обединяване към този момент са приели формата на военна насила, дезинформация, хакерски атаки и потребление на противозаконни средства.

Съветът прикани „ външните сили “ да зачитат демократичните институции на Тайван и предизвести да не се намесват във вътрешните му работи във връзка с идните тази година избори. Ще бъдат приложени засилени ограничения за сигурност, с цел да се предотвратят сходни дейности, съобщи Чиу.

Предупреждението идва, откакто членовете на основаната в Тайпе китайска Patriot Alliance Association (PAA) бяха преследвани по отношение на противозаконни дейности, целящи подкопаване на стабилността на страната. Пекин осъди тези обвинявания и ги дефинира като голословни и опит да бъдат заглушени гласовете в интерес на обединяването.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР