Съветът на Световната атлетика продължи наказанието на руската федерация по

...
Съветът на Световната атлетика продължи наказанието на руската федерация по
Коментари Харесай

Удължиха наказанието на Руската федерация по лека атлетика

Съветът на Световната атлетика продължи наказването на съветската федерация по лека атлетика най-малко до ноември 2022 година, заяви президентът на интернационалната федерация Себастиан Коу.
Тази седмица централата още веднъж преразгледа статута на съветската федерация, чието участие беше спряно през 2015 година на фона на допинг скандал и от този момент неведнъж е удължавано.

" Съветът поддържа три основни детайла, които се отнасят до рекомендациите на работната група за възобновяване на участието на Русия. Те включват непрестанен контрол на мониторинга на проекта за възобновяване. Работната група ще провежда самостоятелен одит на процесите в съветската централа, належащо е следене на осъществяването на основни индикатори за успеваемост, които са посочени в проекта за възобновяване. Той отчет ще бъде изработен по-късно в средата на октомври. Въз основа на него работната група ще показа резултатите на Съвета през ноември ", разяснява Коу.

През март тази година Световната атлетика в профил от присъединяване във всички шампионати състезателите от Русия и Беларус поради обстановката в Украйна. Така те пропущат Световното състезание в Съединени американски щати, Европейското състезание в Мюнхен, както и стартовете от Диамантената лига.

Допускането на съветски и беларуски спортисти до присъединяване в Световното състезание в Съединени американски щати е невероятно на фона на протичащото се в Украйна, съобщи още Себастиан Коу.

" Имаме ясна позиция по този въпрос, ние бяхме една от първите федерации, които взеха решение да се придържат към определената позиция. Това се случи още през февруари, преди Световното състезание по спортно вървене. Нашата позиция беше напълно ясна ", сподели Коу.

" Би било немислимо, в случай че на това Световно състезание имаше спортисти от Беларус и Русия, до момента в който спортистите от Украйна трябваше да преодоляват компликации по пътя към този шампионат. Вземането на такова решение би било немислимо ", добави той.

Коу добави, че решението за отстраняването на руснаците и беларусите се простира " в обозримо бъдеще ".
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР