Съветът на жените в бизнеса в България и Стопанският факултет

...
Съветът на жените в бизнеса в България и Стопанският факултет
Коментари Харесай

Стопанският факултет сключи договор за партньорство със Съвета на жените в бизнеса в България

Съветът на дамите в бизнеса в България и Стопанският факултет към СУ „ Св. Климент Охридски “ подписаха контракт за партньорство, с който се цели да се дават спомагателни благоприятни условия за образование и развиване на студентите на образователното заведение.

„ Заедно със СУ имаме обща цел – да задържим младежите в България, като им дадем положително обучение и старт в кариерата, както и благоприятни условия за развиване в български и интернационалните компании “, показа доктор инж. Боряна Манолова, ръководител на УС на СЖББ‎ и Изпълнителен шеф на Siemens България, Северна Македония и Украйна. „ Инициативата на СЖББ „ Оставаме в България “ бе основана по отношение на една от главните цели на организацията, която е да поддържа младежите при старта на тяхното професионално развиване, да предизвиква развиването и оставането им в България. Вярваме, че стажът е първа стъпка към професионалната реализация и може да има определящо значение за бъдещата кариера на един младеж. “, добави тя.

„ Основен приоритет за Стопанския факултет е развиването на връзките с бизнес организациите в България за предложение на най-съвременно образователно наличие, практики, гост-лекции, индустриални визити и други С новото партньорство ще се стремим да създадем още повече благоприятни условия за нашите студенти, употребявайки опита на СЖББ и на бизнес-лидерите от тази асоциация “.
 DSC02901
В рамките на партньорството ще бъдат проведени лекции на водещи мениджъри и специалисти в бизнеса в България, членове на СЖББ, за учащите се във водещия учебен център в региона на стопанската система и ръководството в България. Те ще оказват помощ с менторство и информация по значими за бизнеса и обществото тематики. Стопанският факултет на СУ „ Св. Климент Охридски “ ‎разполага с кариерен център, в който ще се свързват студентите с водещи компании, които се нуждаят от тяхната експертиза, и по този начин ще дава подобаващата среда за среща на учащите и бизнеса. Студентите, докторантите и преподавателите в Стопанския факултет ще могат да вземат ‎участие в стратегиите на СЖББ. ‎

Координацията на дейностите сред СЖББ и Стопанския факултет към СУ „ Св. Климент Охридски “ бе разисквана на работна среща, в която присъединяване взеха доктор инж. Боряна Манолова, ръководител на УС на СЖББ, инж. Ваня Кънева – Минкова, изпълнителен шеф на СЖББ, доцент доктор Атанас Георгиев, декан на Стопанския факултет на СУ, и доцент доктор Боряна Богданова, зам. декан на Стопанския факултет на СУ. Бе прегледана и опцията за спомагателни взаимни планове, с които да се задълбочи новото партньорство.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР