Съветът на ЕС удължи действието на икономическите санкции срещу Русия

...
Съветът на ЕС удължи действието на икономическите санкции срещу Русия
Коментари Харесай

Съветът на ЕС удължи санкциите срещу Русия с шест месеца

Съветът на Европейски Съюз удължи действието на икономическите наказания против Русия до 31 юли следващата година.

Решението е обвързвано с отчетите, показани пред Европейския съвет от френския президент Еманюел Макрон и немския канцлер Ангела Меркел за осъществяването на Минските съглашения. 

Съветът през днешния ден е утвърдил удължаването на глобите с единогласие, се отбелязва в известието на институцията, представено от Българска телеграфна агенция.

Санкциите бяха въведени на 31 юли 2014 година в отговор на дейностите на Русия, свързани с Украйна. В обсега на глобите попадат финансовият бранш, енергетиката, защитата и изделията с двойно предопределение.

Първоначално глобите бяха въведени за една година. 

За още шест месеца се лимитира достъпът до първичните и вторичните финансови пазари на Европейски Съюз на пет огромни съветски държавни финансови институции и техните мажоритарно притежавани дъщерни предприятия, както и на три огромни съветски сдружения в региона на защитата и три огромни енергийни сдружения. Продължава възбраната за експорт и импорт на оръжия, открива се възбрана за експорт на произведения с двойно предопределение, за военна приложимост или за военни крайни консуматори в Русия.

Русия остава без достъп до някои технологии и услуги, които могат да бъдат употребявани за изследвания и произвеждане на петрол. Запазва се до 15 март забранителният лист за издаване на визи и за запориране на имущество против 150 руснаци и 38 съветски организации. Санкциите, свързани с противозаконното анексиране на Крим и Севастопол, лимитирани до територията на Крим и Севастопол, остават в действие до 23 юни догодина
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР