Съветът на ЕС съобщи, че от днес влиза в сила

...
Съветът на ЕС съобщи, че от днес влиза в сила
Коментари Харесай

ЕС санкционира шефа на ФСБ и още 5-ма руснаци заради отравянето на Навални

Съветът на Европейски Съюз заяви, че от през днешния ден влиза в действие допълнение към листата със глобите против съветски представители за приложимост на химическо оръжие. Санкциите бяха въведени след отравянето на Сергей Скрипал през 2018 година, а през днешния ден описът се уголемява поради покушението по-рано тази година против Алексей Навални.

В разширения лист са включени началникът на дирекцията за вътрешна политика в президентската администрация на Руската федерация Андрей Ярин ; първият заместник-началник на президентската администрация на Русия Сергей Кириенко ; пълномощен представител на президента Владимир Путин в област Сибир Сергей Меняйло ; шефът на Федералната работа за сигурност Александър Бортников ; двама заместник-министри на защитата на Руската федерация - Павел Попов и Сергей Криворучко .

Сред глобените е и Руският държавен научноизследователски институт по органична химия и технологии, създал нервнопаралитичните субстанции от групата " Новичок ", каквото е употребявано против Навални.

На включените в листата са наложени запор на имуществото и възбрана за влизане в Европейски Съюз. На жители и организации от Европейски Съюз се не разрешава да дават средства на обхванатите от глобите.

Очаквайте детайлности.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР