Съветът на ЕС съобщи, че налага санкции на деветима граждани

...
Съветът на ЕС съобщи, че налага санкции на деветима граждани
Коментари Харесай

ЕС санкционира двама руски военни за случая Скрипал

Съветът на Европейски Съюз заяви, че постанова наказания на деветима жители и една организация поради разпространяване на химически оръжия, предава Българска телеграфна агенция.

Сред поставените в листата са двама представители на съветското военно разузнаване (ГРУ), както и ръководителят на ръководството и негов заместител. Отбелязва се, че те са виновни за владеене, преместване и потребление в Солсбъри на нервнопаралитично вещество през март предходната година - случая с отравянето на разузнавача Сергей Скрипал и неговата щерка (бел. кор.).

Налагат се също наказания на сирийски проучвателен институт, виновен за развиването и производството на химически оръжия, както и на петима публични сирийски представители, директно забъркани в активността на института.

Наложените забрани са за пътешестване до Европейски Съюз и запор на имущество на организациите. Граждани и организации от Европейски Съюз повече нямат право да обезпечават средства за поставените в листата. Отбелязва се, че решението ще бъде поместено още през днешния ден в Официалния вестник на Европейски Съюз, с което влиза в действие.

Върховният представител на Европейски Съюз по външната политика и сигурността Федерика Могерини означи на конференция, че подготовката на тези наказания е траяла с месеци. Тя добави, че решенията са били признати по този начин, че да могат да устоят в съда. Дълго оценявахме правната основа и съм уверена, че решенията са напълно правомерни. Целта на Европейски Съюз е да предотврати използването на оръжия за всеобщо поразяване, в това число на химически оръжия, разясни Могерини.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР