Съветът на ЕС съобщи, че е постигнал споразумение с Европейския

...
Съветът на ЕС съобщи, че е постигнал споразумение с Европейския
Коментари Харесай

ЕС постигна споразумение по промените в законодателството за миграцията

Съветът на Европейски Съюз заяви, че е постигнал съглашение с Европейския парламент по главните промени в разпоредбите за даване на леговище и за миграцията.
В известието се прецизира, че измененията засягат инспекциите на противозаконните мигранти, вземането на биометрични данни, процедурите за подаване и обработка на молби за леговище, разпоредбите за установяване коя страна от Европейски Съюз е дава отговор за разглеждането на молбите и съдействието и съпричастието сред страните, както и дейностите при рецесии. След днешното краткотрайно съглашение работата ще продължи през идващите седмици за уточняване на детайлностите, се добавя в известието. Предстои по-късно съглашението да бъде одобрено от посланиците на страните от Европейски Съюз в Брюксел.
Миграцията е европейско предизвикателство, което изисква европейски решения, се показва по този мотив в изказване на ръководителя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен. Всяка година стотици хиляди противозаконни мигранти подхващат рискови пътувания, с цел да стигнат до нашите граници. Те постоянно са жертва на нарушители и каналджии, които ги примамват с подправени обещания за безвредно прекосяване и ги изнудват за пари, прибавя тя.
Държавите от Европейски Съюз по външните граници би трябвало да ръководят противозаконната миграция, което постоянно е предизвикателство за отбраната на техните граници, добавя Фон дер Лайен. По нейните думи новите правила ще обезпечат ефикасен европейски отговор на общото предизвикателство. Председателката на Европейска комисия разяснява, че с измененията страните в Европейски Съюз ще споделят отговорно напъните за защита на външните граници и за попречване на противозаконната миграция.
Този ден ще остане в историята, написа в " Екс " председателката на Европейския парламент Роберта Мецола. По нейните думи Европейски Съюз е постигнал незабравим прогрес и е намерил търсеното решение.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР