Съветът на ЕС прие пакет от мерки срещу Русия в

...
Съветът на ЕС прие пакет от мерки срещу Русия в
Коментари Харесай

ЕС наложи санкции на 351 депутати от Руската дума

Съветът на Европейски Съюз одобри пакет от ограничения против Русия в отговор решението ѝ да признае следените от неправителствените сили региони на Донецка и Луганска област в Украйна за самостоятелни и последвалото решение за изпращане на съветски войски в тях. Това се споделя в известие за медиите на Съвета на Европейски Съюз.

" Подобни решения са противозаконни и неприемливи. Те нарушават интернационалното право, териториалната целокупност и суверенитета на Украйна, интернационалните задължения на самата Русия и в допълнение ескалират рецесията ", сподели Жозеп Борел, висш представител на Европейския съюз по въпросите на външните работи и политиката на сигурност, съобщи Българска телеграфна агенция.

С новия пакет Европейски Съюз ще разшири обсега на ограничаващите ограничения, с цел да попаднат под него всичките 351 членове на съветската Държавна дума, които на 15 февруари гласоподаваха в поддръжка на апела към Путин да признае независимостта на самопровъзгласилите се Донецка и Луганска " републики ".

Освен това целенасочени ограничаващи ограничения ще бъдат наложени на още 27 високопоставени физически и юридически лица, които са изиграли роля в подкопаването или застрашаването на териториалната целокупност, суверенитета и независимостта на Украйна.

Сред тях са лица, вземащи решения, като да вземем за пример членове на държавното управление, които са взели участие в противозаконните решения - банки и предприемачи, олигарси, които поддържат финансово или материално съветските интервенции на територията на Донецк и Луганск или се облагодетелстват от тях, висши военни, които са играли роля в дейностите за дестабилизация; и лица, виновни за воденето на дезинформационна война против Украйна.

Ограничителните ограничения включват заледяване на активите и възбрана за даване на средства на изброените лица и институции. Освен това възбраната за пътешестване , използвана към включените в листата лица, не им разрешава да влизат или да минават директно през територията на Европейски Съюз.

Също по този начин влизат в действие ограничавания върху икономическите връзки с следените от сепаратистите региони на Донецка и Луганска област .

Новите ограничения ще бъдат ориентирани към търговията на двете области към и от Европейски Съюз, с цел да се подсигурява, че виновните лица ясно ще усетят икономическите последствия от своите противозаконни и нападателни дейности.

С взетото решение в сряда ще бъде въведена по-специално възбрана за импорт на артикули от следените от неправителствените сили региони на Донецка и Луганска област, ограничавания върху търговията и вложенията, свързани с избрани стопански браншове, възбрана за даване на туристически услуги и възбрана за експорт на избрани артикули и технологии.

Съветът на Европейски Съюз вкарва и възбрана за финансиране на обособени браншове на Русия, нейното държавно управление и Централната банка. Чрез ограничение на опциите на съветската страна и държавно управление за достъп до финансовите и финансовите пазари и услуги на Европейски Съюз Брюксел цели да ограничи финансирането на ескалиращи напрежението и нападателни политики.

Европейски Съюз упорства Русия да анулира признаването на следените от сепаратистите региони в Източна Украйна и да съблюдава поетите задължения.

От информацията за медиите излиза наяве, ч е Европейски Съюз е подготвен бързо да одобри по-широкообхватни политически и стопански наказания при положение на нужда.

Съответните правни актове, в това число имената на съответните лица, ще бъдат оповестени скоро в Официален вестник.

С днешните спомагателни описи ограничаващите ограничения по отношение на рецесията към Украйна ще се ползват по отношение на общо 555 физически лица и 52 институции .
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР