Съветът на ЕС представи днес три препоръки към България в

...
Съветът на ЕС представи днес три препоръки към България в
Коментари Харесай

Съветът на ЕС препоръчва на България да намали зависимостта от изкопаеми горива

Съветът на Европейски Съюз показа през днешния ден три рекомендации към България в региона на стопанската система, измежду които е понижаване на цялостната взаимозависимост от изкопаемите горива и от техния импорт посредством ускорение на развиването на възобновимите енергийни източници и с нашарване на източниците и пътищата за доставка на газ.

Препоръчва се нашата страна да увеличи свързаността си с газопреносните мрежи на съседите. България следва да постави спомагателни старания за понижаване на търсенето на сила посредством повишение на енергийната успеваемост в производството и при постройките. Препоръчва се да бъдат потърсени нови решения за централното отопление.

Съветът на Европейски Съюз чака България следващата година да обезпечи напредък на национално финансираните първоначални настоящи разноски при цялостна неутрална фискална политика, като планува продължение на краткотрайната и целенасочената поддръжка за семействата и сдруженията, уязвими най-вече от растежа на цените на силата, както и за украинските бежанци. Препоръчва се нашата страна да има подготвеност да промени настоящите разноски съгласно събитията. От нашата страна се чака повишение на бюджетните разноски за " зеления " и цифровия преход, и за енергийната сигурност, като се плануват опциите за финансиране от Европейски Съюз. След 2023 година се предлага България да води фискална политика, ориентирана към реализиране на рационални средносрочни позиции.

Последната рекомендация е нашата страна да продължи осъществяването на проекта за икономическо възобновяване. От България се чака също да показа нужните данни за разноските по политиката на доближаване до 2027 година, с цел да завършат договарянията с Европейската комисия.

В известието се прецизира, че се планува рекомендациите да бъдат одобрени от Европейския съвет идната седмица.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР