Съветът на ЕС по правосъдие и вътрешни работи ще обсъди

...
Съветът на ЕС по правосъдие и вътрешни работи ще обсъди
Коментари Харесай

Съветът на ЕС ще гласува предложенията за приемане на България, Румъния и Хърватия в Шенген

Съветът на Европейски Съюз по правораздаване и вътрешни работи ще разиска и гласоподава през днешния ден две оферти за разширение на Шенгенското пространство. Първото предложение е за приемането на България и Румъния, а второто - за Хърватия, предава Българска телеграфна агенция.

Решението се чака в обедните часове. За одобряване на решение в Съвета на Европейски Съюз би трябвало да няма гласове " срещу ". На съвещанието България ще бъде представлявана от вицепремиера и министър на вътрешните работи Иван Демерджиев.

Европейската комисия прикани по-рано тази година неведнъж трите страни да бъдат признати в Шенген без отсрочване. Европейският парламент гласоподава нов апел за приемането на трите страни до края на годината в европейското пространство без гранични инспекции. В последните месеци Европейска комисия управлява две спомагателни инспекции за готовността на България и Румъния по покана на управляващите в София и Букурещ. България и Румъния се показаха на тези инспекции ослепително, съобщи пред евродепутатите зам.-председателят на Европейската комисия Маргаритис Схинас.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР