Съветът на ЕС днес прие пакет от мерки в отговор

...
Съветът на ЕС днес прие пакет от мерки в отговор
Коментари Харесай

ОФИЦИАЛНО: ЕС прие пакета от санкции срещу Русия

Съветът на Европейски Съюз през днешния ден одобри пакет от ограничения в отговор на решението на Руската федерация да продължи с признаването на неконтролираните от държавното управление региони на Донецка и Луганска области на Украйна за самостоятелни субекти и последващото решение за изпращане на съветски войски в тези области.
Пакетът, контрактуван през днешния ден, включва:
В рамките на съществуващата рамка за наказания Европейски Съюз ще разшири ограничаващите ограничения, с цел да обхване всички 351 членове на съветската Държавна дума, които гласоподаваха на 15 февруари в поддръжка на апела към президента Путин да признае независимостта на самопровъзгласилите се Донецк и Луганск „ републики “. Освен това ще бъдат наложени целенасочени ограничаващи ограничения на спомагателни 27 високопоставени лица и формирания, които са изиграли роля в подкопаването или опасността на териториалната целокупност, суверенитета и независимостта на Украйна. Те включват лица, вземащи решения, като членове на държавното управление, които са взели участие в противозаконните решения; банки и бизнесмени/олигарси, подкрепящи финансово или материално съветски интервенции в териториите на Донецк и Луганск или се възползвали от тях; висши военни, взели участие в нахлуването и дестабилизационните действия; и лица, виновни за воденето на война за дезинформация против Украйна.
Ограничителните ограничения включват заледяване на активи и възбрана за даване на средства на изброените физически и юридически лица. Освен това възбрана за пътешестване, използвана за изброените лица, не разрешава на тях да влизат или минават директно през територията на Европейски Съюз.
Днешното решение ще вкара по-специално възбрана за импорт на артикули от неконтролираните от държавното управление зони на Донецка и Луганска области, ограничавания върху търговията и вложенията, свързани с избрани стопански браншове, възбрана за даване на туристически услуги и възбрана за експорт на някои артикули и технологии.
Съветът реши да вкара секторна възбрана за финансиране на Руската федерация, нейното държавно управление и Централна банка. Чрез ограничение на способността на съветската страна и държавно управление да имат достъп до финансовите и финансовите пазари и услуги на Европейски Съюз, Европейски Съюз цели да ограничи финансирането на ескалаторни и нападателни политики.
Европейски Съюз настоятелно приканва Русия да анулира признаването на неконтролираните от държавното управление региони на Донецка и Луганска области, да извърши своите задължения, да съблюдава интернационалното право и да се върне към полемиките в границите на Нормандския формат и Тристранната контактна група. Европейски Съюз също по този начин приканва други страни да не следват противозаконното решение на Русия да признае тази прокламирана самостоятелност.
Европейски Съюз е подготвен бързо да одобри по-широки политически и стопански наказания при положение на потребност и още веднъж удостоверява своята непоколебима поддръжка и ангажимент към независимостта, суверенитета и териториалната целокупност на Украйна в границите на нейните интернационално приети граници.
Съответните правни актове, в това число имената на засегнатите лица, ще бъдат оповестени скоро в Официален вестник.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР