Съвършената млечна баница с тиква ви очаква, а като хапнете,

...
Съвършената млечна баница с тиква ви очаква, а като хапнете,
Коментари Харесай

Млечна баница с тиква

Съвършената млечна баница с тиква ви чака, а като хапнете, да не забравите да си запишете и рецептата

Необходими Продукти

● кори за баница - 400 г
● тиква - 400 - 500 г
● захар - 100 г
● канела - за поръсване
● масло - 100 г

За млечната примес


● прясно мляко - 1 л
● яйца - 8 бр.
● ванилия - 2 прахчета
● захар - 1 ч.ч.

Начин на подготвяне

Разтопете маслото и намажете с дребна част от него тавата, в която ще печете. Аз употребих кръгла огромна тава, само че държа да отбележа, че за по добра височина на баницата и по кремава конструкция, е добре да ползвате тава с диаметър най-вече 28 см и с високи стени. Така частите баница при разсичане ще ви станат по-високи и с повече крем, в моя случай станаха леко плоски.

Разтворете корите, вземете две от тях, намажете с малко от маслото, поръсете с част от настърганата тиква, канела и 1 с.л захар. Навийте на руло, като започнете да навивате от дългата част, увийте като охлюв и сложете в средата на тавата.

Вземете други две кори, намажете с масло, поръсете с тиква, канела и лъжица захар, навийте и поставете към междинната в тавата. Така процедирайте с всички кори, до момента в който запълните дъното на тавата.

Включете фурната и сложете баницата да се пече на 180 градуса за 20 мин. Баницата с тиква би трябвало да се пече до приемане на златист цвят, не би трябвало да се препича.

През това време направете млечната примес, като в купа сложите яйцата със захарта, разбийте ги и сипете млякото. Добавете ванилия и разбъркайте до еднородна примес.

Извадете баницата от фурната и залейте с млечната примес.

Поставете още веднъж във фурната и запечете за още 20 мин до златист цвят и стягане на крема.

Извадете и охладете вашата млечна баница.

Бележки: Посоченото количество на тиквата е за почистена и рендосана тиква, чаената чаша е с съдържимост 220 мл, захарта по избор може леко да се усили или понижи.

Корите, които употребих са от готовите точени, тънки турски Гюзел, употребих ги по Коледните празници за саралия и доста ми харесаха.

Млечната баница с тиква се хапва добре охладена.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР