Саутхамптън победи с 2:1 Уест Бромич като гост и се

...
Саутхамптън победи с 2:1 Уест Бромич като гост и се
Коментари Харесай

Саутхамптън излъга УБА и е на 1/4-финал за първи път от 2005-а

Саутхамптън победи с 2:1 Уест Бромич като посетител и се класира за 1/4-финалите на ФА Къп за първи път от 2005 година насам. Уесли Хут (11') откри резултата първоначално, а Душан Тадич (56') удвои задатъка на " светците ". Хосе Саломон Рондон (58') понижи след страховит удар от въздуха. Домакините пропуснаха много положения, като огромна заслуга за триумфа на Саутхамптън имаше и Алекс Маккарти, който на няколко пъти направи страхотни спасявания. Веднъж и гредата избави " светците ".

В 11-ата минута защитата на УБА проспа един корнер пред своята врата и остави свободен Уесли Хут, който засече центриране от корнер на Джеймс Уорд-Праус.

В началото на втората част Алекс Маккарти на два пъти избави Саутхамптън, избивайки удари на Джей Родригес и Джони Еванс. В 54-ата минута Маккарти направи трето избавяне след удар на Родригес и последвал рикошет в крайници на Хут. След като пропуснаха тези положителни благоприятни условия, " дроздовете " позволиха втори гол. В 56-ата минута Тадич получи от Карийо, оправи се с Криховяк, след което копна топката над Бен Фостър.

Само две минути по-късно Хосе Саломон Рондон изравни със ужасно воле от границата на наказателното поле. Веднага по-късно домакините можеха да изравняват, само че Маккарти за следващ път се намеси ослепително след удар с глава на Хегази.

В 80-ата минута и гредата оказа помощ на " светците " след акробатично осъществяване на Хегази. Добавката на Рондон пък бе изчистена от голлинията.

В добавеното време Уорд-Праус пропусна да направи успеха на Саутхамптън по-изразителна.

СЪСТАВИТЕ И СТАТИСТИКА ТУК!
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР