Саудитският принц Мохамед бин Салман е дал своето одобрение за

...
Саудитският принц Мохамед бин Салман е дал своето одобрение за
Коментари Харесай

Саудитският принц одобрил операцията за убийството на Хашоги

Саудитският принц Мохамед бин Салман е дал своето утвърждение за интервенцията, довела до убийството на журналиста Джамал Хашоги. Това излиза наяве от разкрития отчет на разследващите служби, които хвърлят тежки обвинявания към Рияд. От кралството отхвърлиха изказванията.
Докладът е отчасти редактиран и удостоверява необятно публикуваната доктрина, че 35-годишният Салман е персонално забъркан в убийството на журналиста от “Вашингтон поуст”, чието тяло бе разчленено в посолството на Саудитска Арабия в Истанбул.

" От 2017 година престолонаследникът на Саудитска Арабия е имал безспорен надзор върху организациите за сигурност и разузнаване на кралството, което прави доста малко евентуално саудитските управляващи да са направили интервенция от този тип без разрешението на престолонаследника “, се отбелязва в отчета.

В четвъртък заран от Държавния департамент на Съединени американски щати дават обещание да оповестят и следващи съответни дейности против Саудитска Арабия. Санкции бяха наложени против някои лица, само че все още в “черния списък” не попада името на Салман.

" Правителството на Кралство Саудитска Арабия изцяло отхвърля оценката в отчета и упорства, че отчетът съдържа неточна информация и заключения”, показват обаче от Рияд.

" Престъплението е осъществено от група лица, които са нарушили всички използвани разпореждания и управлението на кралството предприе нужните стъпки, с цел да подсигурява, че сходна покруса в никакъв случай повече няма да се повтори ", се прибавя в изказването на външното министерство. Министерството на външните работи удостоверява, че партньорството сред Кралство Саудитска Арабия и Съединените американски щати е устойчиво и трайно ", се споделя в изказването.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР