Саудитска Арабия заяви в понеделник, че ще ореже износа на

...
Саудитска Арабия заяви в понеделник, че ще ореже износа на
Коментари Харесай

Саудитска Арабия свива износа на суров петрол за Азия

Саудитска Арабия съобщи в понеделник, че ще ореже износа на недопечен нефт за азиатските клиенти през януари, с цел да форсира ребалансирането на интернационалния петролен пазар.

Говорител на енергийното министерство съобщи, че държавната компания " Арамко " ще поддържа " постоянни доставки за Съединени американски щати и Европа, а износът за Азия ще бъде понижен с повече от 100 000 барела дневно " от равнищата на произвеждане през декември, съобщи БГНЕС. " Това е в сходство с продължаващата ни проява на съблюдаване и в действителност надвишаване на нашите задължения по декларацията за съдействие ", сподели той във връзка договорката на производителите за понижаване на производството с 1,8 милиона барела.

Споразумението бе удължено предишния месец до края на 2018 година в опит да се преодолее пресищането на пазара, което докара до срив на цените на петрола.

Около 24 страни-производителки, в това число всичките 14 членове на Организацията на страните експортьорки на нефт и Русия, най-големият производител в света, са подписали съглашението.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР