Саудитска Арабия осъди признаването от страна на президента на САЩ

...
Саудитска Арабия осъди признаването от страна на президента на САЩ
Коментари Харесай

Саудитска Арабия скастри САЩ за Голанските възвишения

Саудитска Арабия осъди признаването от страна на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп на анексираните през 1981 година от Израел Голански възвишения, се акцентира в изказване на саудитската държавна организация SPA, представена от " Ройтерс ".

" Опитите да се наложи приключен факт не трансформират обстоятелствата ", се показва в изказването и се добавя, че Голанските възвишения са " окупирана арабска територия съгласно съответните интернационалните резолюции ".
 Тръмп публично призна суверенитета на Израел над Голанските възвишения
Тръмп публично призна суверенитета на Израел над Голанските възвишения

" Израел в никакъв случай не е имал по-добър другар от вас "

" Това ще има обилни негативни последствия върху мирния развой в Близкия изток и сигурността и стабилността в района ", добавя следената от режима в Саудитска Арабия организация.

Тръмп, до момента в който гостуващия израелски министър председател Бенямин Нетаняху гледаше през рамото му по време на посещаване във Вашингтон, през вчерашния ден подписа разгласа, с която публично Съединени американски щати признават Голанските възвишения за територия на Израел.
 Китай е срещу едностранни дейности и замяна на обстоятелствата за Голанските възвишения
Китай е срещу едностранни дейности и замяна на обстоятелствата за Голанските възвишения

Пекин акцентира, че интернационалната общественост дефинира Голан за окупирана територия

Израел завзе Голанските възвишения от Сирия по време на Шестдневната война през 1967 година и публично ги анексира през 1981 година, което до през вчерашния ден не беше прието от никоя друга страна.

Саудитската държавна новинарска организация дефинира вчерашното решение на Тръмп като очевидно нарушаване на Хартата на Организация на обединените нации и на интернационалното право .

От своя страна Бахрейн изрази страдание от решението на Съединени американски щати да признае Голанските възвишения за територия на Израел и прикани за съблюдаване на интернационалното право.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР