Естонската полиция забрани публичните събирания, изразяването на подкрепа и показването

...
Естонската полиция забрани публичните събирания, изразяването на подкрепа и показването
Коментари Харесай

В Естония вземат строги мерки срещу честването на прокремълския Ден на победата

Естонската полиция забрани обществените събирани я, изразяването на поддръжка и проявлението на съветски знаци преди Деня на успеха, който обичайно се отбелязва на 9 май, заяви естонският портал за радио и телевизия ERR.

" Полицията не не разрешава да се уважава паметта на починалите, само че е неразрешено да се поддържа експанзията. Поради това са неразрешени обществени събирания: шествия и други събирания на хора , които употребяват неразрешени знаци или показват поддръжка <...> за Русия ", се споделя в изказване на Индрек Пуви, шеф на полицейското ръководство в Нарва.

Паркингът пред гробището в Талин ще бъде затворен на 9 май. От 6 ч. сутринта до среднощ ще бъде неразрешено прекъсването и паркирането наоколо до гробището на улица " Филтри ", отбелязва порталът.

През 2022 година естонските управляващи не разрешиха и събиранията с съветски флагове и лентички в чест на 9 май. Тогава естонската полиция съобщи, че не е неразрешено да се организират мероприятия , само че " с цел да се избегнат провокации ", няма да е допустимо да се уважава паметта на починалите с потреблението на военни знаци.
 Естония разтрогна контракта с Русия за правна помощ
Естония разтрогна контракта с Русия за правна помощ

Ключово решение за Талин

През 2023 година афиш с надпис " Путин - боен нарушител " и изображение на лицето на съветския президент беше подложен в Нарва пред Ивангород в Ленинградска област - градовете са ситуирани един против различен на брега на река Нарва и са свързани с Моста на дружбата. На насипа от съветската страна бяха изпълнени военни песни.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР