Сътрудник на украинския президент се обяви за създаване на демилитаризирана

...
Сътрудник на украинския президент се обяви за създаване на демилитаризирана
Коментари Харесай

Украйна отблъсна 16-о руско ракетно нападение този месец

Сътрудник на украинския президент се разгласи за основаване на демилитаризирана зона от 100-120 километра в съветска територия по границата с Украйна. Мярката би трябвало да залегне в бъдещо спокойно съглашение, с цел да се защитят украинските региони от съветски обстрели, написа в Туитър Михайло Подоляк. Новината идва след следващи съветски въздушни удари през нощта и деня. Москва разгласи, че са изумени летища. Украйна заяви за набези с десетки дронове и ракети по нейна територия, в това число Киев и Одеса.

Рядко на ден съветско нахлуване против Киев, 16-то за този месец в столицата след удари и през нощта. Журналист на Франс прес заяви за най-малко 10 детонации след задействането на противовъздушната паника. В три региона на Киев са паднали парчета от ракети.

Съобщава се вреди по здания и най-малко един ранен, само че жертви няма. Украинската защита е свалила всички съветски ракети, употребявани при дневното нахлуване, оповестиха украинските управляващи. Хората бяха призовани да се укрият в убежищата.

Командващият украинските сили Валери Залужни разгласи, че против страната са били изстреляни повече от 40 ракети. Свалени са били 37 от тях, както и 29 от общо 35 дрона. Часове по-рано Киев беше подложен и на нощен обстрел. Русия е атакувала и други цели в Украйна, в това число военни летища.

" Всички набелязани обекти са унищожени. Поразени са командни пунктове, радиолокационни постове, авиационна техника, хранилища с въоръжение и муниции на украинската войска ", съобщи ген. Игор Конашенков - представител на съветското МО.

Шестима души са потърпевши при съветски ракетни удари в Харковска област, оповестява локалният губернатор. Украйна призна за вреди в неин боен обект и за пет самолета, извадени от строя в западната област Хмелницки. Киев не дава детайлности, само че в региона до войната е имало огромно военно летище.

Руско попадение е провокирало и пожар на пристанището в Одеса, който е бил бързо сподавен. Нанесени са вреди по пристанищната инфраструктура, само че не е ясно дали ще бъде обиден износът на зърно.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР