Сътрудничеството в областта на цифровата икономика е основна тема на

...
Сътрудничеството в областта на цифровата икономика е основна тема на
Коментари Харесай

Започва форумът ЕС-Африка, посветен на дигиталната ера

Сътрудничеството в региона на цифровата стопанска система е съществена тематика на двудневния конгрес на високо ниво ЕС-Африка , който довечера стартира работа във Виена.

България е показана от министър-председателя Бойко Борисов , оповестиха от държавния пресцентър.

Форумът, под надпис " Сътрудничеството в цифровата епоха ", ще бъде открит публично на 18 декември от канцлера на Австрия Себастиян Курц, от президента на Руанда и ръководител на Африканския съюз Пол Кагаме и от ръководителя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер.

Срещата на високо ниво ще способства за поощряване на нововъведенията и цифровизацията като значими фактори за бъдещото развиване на двата континента.
По време на форума ще бъде сложено и началото на обща работна група на Европейски Съюз и Африканския съюз за цифровата стопанска система.

Целта е да се изследва по какъв начин Европа и Африка могат да изградят цифрово партньорство, да се поддържа набелязването на съответни начинания на Алианса за вложения и работни места Африка-Европа в бранша. Работната група по няколко предпочитани области, които ще бъдат централни тематики на полемиките: достъп до широколентова съгласуваност и цифрова инфраструктура, цифрови умения, цифрово предприемачество, електронни услуги, цифрово земеделие, стартъпи.

Особено внимание ще бъде обърнато на дейностите за усилване присъединяване на дамите в цифровата стопанска система и младежите.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР