Сътресенията в социалната платформа Туитър (Twitter) след придобиването й от

...
Сътресенията в социалната платформа Туитър (Twitter) след придобиването й от
Коментари Харесай

Мъск продължава с уволненията, бави платеното удостоверяване на профили в Туитър

Сътресенията в обществената платформа Туитър (Twitter) след придобиването й от милиардера Илон Мъск не престават, оповестяват международните организации.

Мъск разгласи, че стартирането на услугата за верификация на профили " Блу верифайд " (Blue Verified) или така наречен сини значки се отсрочва, " до момента в който се сътвори мощно доверие в прекъсването на фалшифите профили ". Вероятно ще се употребява друго цветово означаване за организациите и самостоятелните консуматори, добавя той, представен от ДПА.

Миналата седмица милиардерът сподели, че надградената версия на абонаментната стратегия " Туитър блу " (Twitter Blue) ще бъде пусната на 29 ноември.

Туитър има личен развой на верификация и сега удостоверява открояващи се сметки, като прибавя синя отметка до потребителското име. Системата е непокътната за консуматори като известни персони, политици и публицисти, чиято идентичност постоянно става обект на подправяне. Мъск подлага на критика първичната система и откогато подписа съглашение за придобиване на мрежата през април, неведнъж е заявявал, че желае да реформира метода, по който тя удостоверява сметките и се отнася към ботовете. Неотдавна той разгласи, че Туитър преразглежда процедурата за верификация и удостоверяването със синя отметка ще коства 8 $ месечно. В началото на ноември компанията вкара сива отметка за избрани авторитетни сметки, само че по-късно я изтри, припомня Българска телеграфна агенция.

Според данни на осведомени източници също така платформата уволнява избрани чиновници по продажбите, въпреки те да са декларирали предпочитание да следват визията на Мъск за компанията. Засегнатите чиновници са били известени с имейл, че услугите им повече не са нужни.

Междувременно ръководителят на френското поделение на компания Дамиен Виел е подал оставка, заяви Блумбърг. Виел бе отпред на активността на Туитър в района 7 година Той отхвърли да разяснява събитията към напускането си или какъв брой чиновници ще останат в парижкия офис на платформата, където преди придобиването й от Мъск работеха по-малко от 50 души.

След първичната вълна на съкращения, когато бяха освободени към 3700 чиновници или близо половината личен състав, предприемачът разпрати имейл до чиновниците, изисква от тях да изберат нова просвета на натоварен труд или да изоставен с обезщетение. В следствие са напуснали повече чиновници от предстоящото, изключително с механически функционалности, което сътвори опасения дали компанията може да продължи да действа, показаха по-рано източници.

Вчера коалиция от деятели за цивилен права прикани рекламодателите на Туитър да изтеглят рекламите си от платформата, откакто Елон Мъск анулира възбраната за туитове на някогашния президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп, заяви Ройтерс.

Акаунтът на Тръмп, който Туитър спря след протеста в Капитолия на 6 януари 2021 година, базирайки се на риска от по-нататъшно подстрекателство към принуждение, бе възобновен през уикенда.

Около 90% от приходите на Туитър идват от продажбата на цифрови реклами.

Групите в обединението Stop Toxic Twitter се оплакаха, че Мъск е заречен на рекламодателите, че Туитър ще предприеме премислен метод към възобновяване на неразрешените сметки и ще свика нов съвет за модериране на наличието. До понеделник подобен съвет не беше основан.

" Това беше същинско нарушаване ", съобщи Анджело Карузон, президент на лявата медийна организация за наблюдаване Media Matters, която е част от обединението. По думите му Мъск " е лъгал през цялото време ".

" За по-малко от три седмици Мъск се отметна от всяко свое заричане, обещано на водачите в региона на гражданските права и рекламодателите ", съобщи в известие за медиите Джесика Гонзалес, съизпълнителен шеф на групата за медии и народна власт " Свободна преса ", която също е част от обединението.

Този месец Мъск се оплака, че натискът от страна на деятелите към този момент е довел до " голям спад в приходите ".

В края на предходната седмица Туитър стартира да възвръща неразрешени или спрени сметки, в това число на комика Кати Грифин, както и на Тръмп. В понеделник платформата възвърне и персоналния акаунт на представителката в Камарата на представителите на Съединени американски щати Марджъри Тейлър Грийн.

От 100-те най-големи рекламодатели на Туитър по общи разноски през тази година 51 са спрели рекламите си съгласно частни диалози с обединението, обществени изказвания или данни за разноските, предоставени от компанията за премерване на реклами Pathmatics, споделя Карузон.

Коалицията се обръща към марките, които не са оповестили още, че стопират рекламите в Туитър, с молба да създадат обществени изказвания и да оказват помощ за оказване на напън върху останалите 49 рекламодатели, които не са подхванали никакви дейности.

" Трябва да заемете позиция и да очертаете границата ", сподели Карузоун. " Важно е огромните харчещи компании да кажат, че са спрели. "

Коалицията ще обмисли да уточни имената на фирмите по-късно тази седмица, в случай че те не са създали обществено изказване за прекъсване на рекламите, добави той.

В събота Мъск написа в Туитър, че ще възвърне акаунта на някогашния президент, откакто болшинството гласоподава " за " в анкетата на Мъск по въпроса.

Имената от върха на листата на най-големите рекламодатели на Туитър се трансформираха в съпоставяне със седмицата преди Мъск да подписа договорката за придобиване на компанията. HBO и Mondelez са били най-големите рекламодатели на Туитър в седмицата преди придобиването, съгласно данни от Pathmatics. Но сред 10 и 16 ноември, откакто Мъск уволни половината от личния състав, първите двама най-големи рекламодатели бяха FinanceBuzz.io, уеб страница за персонални финанси, и Trendytowns, уебсайт за електронна търговия, основан в Сингапур.

Данните на Pathmatics демонстрират, че 100-те най-големи рекламодатели сред 10 и 16 ноември са похарчили почти 23,6 млн. $ в Туитър, което е по-малко от 24,2 млн. $, изхарчени сред 16 и 22 октомври, преди Мъск да стане притежател на компанията.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР