Сателитната компания Planet публикува снимки на още един изкоп в

...
Сателитната компания Planet публикува снимки на още един изкоп в
Коментари Харесай

Нови следи от масови гробове край Мариупол

Сателитната компания Planet разгласява фотоси на още един и зкоп в гробище, този път напълно покрай Мариупол.

Този път става дума за село Виноградне, което се намира в съседство с града. Украинската редакция на " Радио Свобода " разгласява сателитни фотоси, на които се виждат няколко дълги окопа в локалното гробище.

Журналистите означават, че на фотосите на друга американска компания, Maxar, от 17 март, изкопите към момента не се виждат. Те обаче са ясни на фотоси от 29 март, а последните фотоси от Planet демонстрират, че мястото на погребението е разширено.

" Това е тип заравяне, което ще виждаме все по-често. За страдание. Техният регион ще се разшири. Защото броят на убитите се пресмята на десетки хиляди. Това е най-големият геноцид в Европа след Холокоста. Поне още 15 хиляди възрастни и хронично заболели хора от Мариупол могат да умрат ", разяснява фотосите Вадим Бойченко, кмет на Мариупол, представен от BBC.

Преди няколко дни Русия разгласи, че е поела цялостен надзор над града , като се изключи територията на стоманодобивния комбинат " Азовстал ", който обаче би трябвало да бъде изцяло блокиран. обаче от украинският общоприет щаб твърди за продължаващи боеве в и за Мариупол, както и за ракетен обстрел. Британското разузнаване в ежедневната си сводка за войната в Украйна също удостоверява, че градът не е изцяло в съветски ръце.
 Кметът на Мариупол: Животът е в ръцете на Путин
Кметът на Мариупол: Животът е в ръцете на Путин

Необходима е цялостна евакуация на 100 000 поданици

Украинският министър-председател Денис Шмигал назова обстановката в Мариупол " най-голямото филантропично злополучие " от началото на съветската инвазия, а евентуално и най-голямото злополучие на века . Шмигал дойде в Съединени американски щати в състава на украинска делегация за диалози с държавния секретар Антъни Блинкен и няколко министри. BBC показва, че той е най-високопоставеният украински представител, който посещава Съединени американски щати от началото на съветската инвазия, а на конференция той съобщи, че занапред ще се виждат ужасните закононарушения на съветските военни.

" Бихме желали да сложим завършек на тази война. Това е нашата позиция. Ние се борим за нашата независимост, за народна власт, за нашите територии ", сподели Шмигал.
 Нов всеобщ гроб до Мариупол
Нов всеобщ гроб до Мариупол

Няма данни какъв брой убити са погребани

Преди два дни някогашният помощник на Bellingcat и специалист към " Ню Йорк таймс " Кристиан Триберт популяризира информация, още веднъж базирайки се на фотоси на Maxar, за следи от всеобщ гроб в Магнуш , друго село покрай Мариупол. По негови данни разширението на гробището е почнало сред 23 и 26 март 2022 година
 Само Организация на обединените нации можела да изтегля 100 000 души от Мариупол
Само Организация на обединените нации можела да изтегля 100 000 души от Мариупол

Призив от украинския вицепремиер Ирина Верешчук
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР