Сателитите в космоса могат да забележат промените в климата на

...
Сателитите в космоса могат да забележат промените в климата на
Коментари Харесай

Сателитни снимки от Космоса показват пагубните пожари в Австралия

Сателитите в космоса могат да виждат измененията в климата на Земята и те дават плашещи гледки от птичи взор за пагубните последствия от световното стопляне.

Дивите пожари, вилнеещи в австралийските щати Нов Южен Уелс и Виктория, започнаха през ноември 2019 година и те не престават да основават съществени проблеми с сигурността и околната среда. NBC News заяви, че хиляди австралийци избягаха от домовете си в новогодишната нощ (31 декември), търсейки леговище покрай брега на океана. В четвъртък (2 януари) NBC News заяви също, че Нов Южен Уелс разгласи изключително извънредно състояние, което прави третия път обявен интервал от началото на пожарите.
Информацията от спътниците на НАСА може да даде информация на учените за трайните последствия от тези събития, като производството на рискови газове, като въглероден окис.

НАСА ръководи група от 26 спътника, известни общо като Земната наблюдателна система (EOS), а нейният флагмански сателит, галактически транспортен съд с величина рейс, наименуван Terra, удари 20-годишната си марка в космоса през декември 2019 година Други спътници на НАСА, като Aqua и АЕЦ „ Суоми " също дават данни за EOS, задача, която има за задача да прави световни измервания на въздуха, земята и водата, с цел да помогне на учените да научат по какъв начин тези системи се сближават и преобразуват във времето.



Инструментът Worldview от системата за данни и информация на НАСА на НАСА преобразува сателитни данни в интерактивна страница с над 900 пласта изображения. Можете да видите настоящите естествени бедствия, като австралийските диви пожари, в Worldview по дата и информативен пласт (като термични аномалии, граници и етикети). Можете също да гледате анимация на активност, като изберете интервал от време.

Един взор върху повърхността на Австралия, започващ през октомври 2019 година, демонстрира изумителното развиване на дивите пожари, до момента в който те се развъждат и разпръскват пушек през източния бряг на Австралия.

Силна суша през октомври 2019 година приготви страната за заличаването, което към момента настава. Повече от 100 пожара бушуват през идващите няколко месеца. Към 12 декември дивите пожари в австралийския Нов Южен Уелс са пробили повърхност от към 10 000 квадратни благи (27 000 квадратни километра), съгласно представители на НАСА в изложение на сателитни изображения.
Дивите пожари бушуват на източното крайбрежие на Австралия, излагайки доста общности, в това число Сидни, на рискови равнища на замърсяване. Измерванията на замърсяване в прибора на тропосферата на спътника Terra откриха, че районът е несметен от извънредно високи равнища на въглероден окис, газ без аромат и заплаха, който се отделя при изгарянето на растения и изкопаеми горива.

Пожарите са били изключително нездравословни за евкалиптовите гори. Горите съществуват както в сухи, по този начин и в дъждовни региони и двата климата са уязвими за дивите пожари по неповторими аргументи. Евкалиптовите растения, които виреят в сухи региони, имат богати на масло листа, които елементарно могат да се възпламенят по време на пожар, съгласно NASA изложение на изображенията на EOS.



Пожарите оказват помощ на тези растения да освободят семената си, само че сухият сезон през октомври беше толкоз натоварен, че ограничи покълването на семената. Видовете евкалипт от тропическите гори, въпреки това, не са привикнали с пожари. Екосистемата не може да отскочи обратно по пътя на суха евкалиптова гора при по-меки условия. Неспособни да понасят пламъците, множеството от тези тропически растения умират при тези рискови условия.
Инструмент на спътника за премерване на задачи за тропически превалявания от НАСА следи извънредно горещите и сухи условия от ноември 2019 година, които подхранват дивите пожари. Сензорът, наименуван Облаците и Земната лъчева енергийна система, мери топлината, предавана назад в космоса. Инструментът мери по какъв начин слънчевата радиация се всмуква, излъчва и отразява от земната повърхнина през първия месец от пожарите.

Пламъците унищожават горите и вършат въздуха не дишащ за хората, само че вредят и на животните, които живеят там. „ Разглеждането на животни като кенгурута се изгонва от огъня за малко време, а топлинната обработка на почвата понижава броя на насекомите и почвените организми, които се хранят с растения през ранния интервал на напредък ", Айеша Тълоч, биолог за запазване в университета в Сидни, се споделя в изложение на изображението на

Източник НАСА.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР