Състоянието на старото платно от пътя Пловдив-Асеновград, което в момента

...
Състоянието на старото платно от пътя Пловдив-Асеновград, което в момента
Коментари Харесай

Пукнатини препънаха строителите на Асеновградско

Състоянието на остарялото платно от пътя Пловдив-Асеновград, което сега се ремонтира, е доста неприятно. По него има напречни и надлъжни пукнатини. Това стана ясно през вчерашния ден по време на инспекцията на регионалния шеф на Пловдив Здравко Димитров на мястото. Очаква се специфична комисия да даде мнение до края на седмицата по какъв начин да се действа. Едната опция е да продължи работата по осъществяването на плана, другата - слагането на спомагателни мрежи за укрепване и тогава да стартира асфалтирането. 

Няма закъснение на ремонта на пътя, сподели регионалният шеф. След като бе построено новото платно, стартира рехабилитация на съществуващото дясно до КЦМ. Техника лишава от горния пласт, който по-късно ще бъде възобновен и положен асфалт, видя кореспондент на място. Движението на колите сега е единствено в новото платно. 

Готови са към този момент плановете на локалните платна с дребни корекции, сподели Димитров. По думите му, няма доста земи за отчуждаване. Най-големият терен е в Куклен от 7 дка, само че с 39 притежатели. Димитров бе безапелационен, че даже да има разногласия към цената, то отчуждаванията няма да забавят осъществяването. Такъв бил към този момент законът и ако има някой терзание по отношение на цената, влиза в съда и съдът я дефинира, изясни губернаторът на Пловдив.

За страдание, общините нямат планувано финансиране и по тази причина се чака то да е целево и да бъде отпуснато от Министерски съвет, добави Димитров. И изясни, че АПИ има грижата за кръговото при Караулката и би трябвало да кажат на какъв стадий са с отчуждаванията и оповестяването на поръчката.

" Реално строителите ги забавяме ние, тъй като нямаме подготвеност с плановата документи ", добави регионалният шеф. Въпреки това линейният график се спазвал и нямало закъснение.

Техника работеше през вчерашния ден на кръговото до разклона за Крумово. Експерти обясниха, че даже да бъде напълно построено, то няма да се пусне, до момента в който не завърши рехабилитацията на остарялото платно.  

Срокът за привършване на пътя е ноември тази година, само че при всички случаи то ще бъде предадено по-рано, съобщи Димитров.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР