Състоянието на 12-годишното момче, което беше блъснато от автобус в

...
Състоянието на 12-годишното момче, което беше блъснато от автобус в
Коментари Харесай

Състоянието на блъснатото от автобус момче е тежко

Състоянието на 12-годишното момче, което беше блъснато от рейс в столичния квартал "Младост 3 ", остава тежко. От "Пирогов " обявиха, че момчето е настанено в реанимация и му предстоят голям брой интервенции, предава Българска национална телевизия.

Шофьорът на рейс 314 е блъснал 12-годишното момче, до момента в който е пресичало на пешеходна пътека, бутайки тротинетката си. Завивайки на зелен светофар служителят на градския превоз е натиснал спирачки, само че все пак не съумял да избегне удара.

Изпитваше неистови болки и крещеше. Това, което видях, беше ужасяващо. Не съм спал цяла вечер, съобщи Златко Желев, очевидец на случая.

Свидетел на случая с блъснатото от рейс дете описа какво е видял

12-годишното дете е откарано с тежки контузии в "Пирогов ", където лекарите не престават да се борят за живота му.

Според пътни специалисти, момчето е спазило всички правила за сигурност, защото не се е возило на тротинетката, до момента в който пресича. Случаят обаче още веднъж припомня за потребността от явен правилник за сигурност при този тип превоз.

Тук е мястото да кажем на народните представители да се забързат и да одобряват дефинитивно тези промени в закона за придвижване по пътищата, съобщи Владимир Тодоров, Българска асоциация на потърпевши при произшествия.

Ако препоръчаните промени бъдат признати, електрическите тротинетки ще се движат допустимо най-вдясно на пътното платно, светлините и светлоотразителните детайли ще са наложителни, както и каската до 18 години.

Максималната скорост, с която ще могат да се карат, е 25 км/ч., а минималната възраст на водачите на тротинетки би трябвало да е 14 години.

Автобус блъсна дете с тротинетка в София
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР