Състезаващата се за България италианка Луиза Бертани даде най-слабото време

...
Състезаващата се за България италианка Луиза Бертани даде най-слабото време
Коментари Харесай

Луиза Бертани най-бавна в първия манш на втория гигантски слалом в Земеринг

Състезаващата се за България италианка Луиза Бертани даде най-слабото време в първия манш на втория следващ великански слалом, годен за Световната купа по ски-алпийски дисциплини, в Земеринг (Австрия). Припомняме, че във вчерашния първи великански слалом в австрийския курорт Бертани не съумя да финишира в първия манш след неточност в долната част на трасето.

Бертани мина трасето на пистата „ Панорама “ за 1:04.82 като бе с цели 5.59 секунди по-бавна от Лара Гут-Бехрами (Швейцария), която даде най-хубавото време в първото втурване. Бертани зае 55-то място на финала, последна от финиширалите, а пасивът ѝ по отношение на 54-та Брит Ричърдсън от Канада бе 0.54 секунди.

В челото международната шампионка в дисциплината от Кортина д‘Ампецо 2021 Гут-Бехрами си обезпечи задатък от 0.22 секунд пред победителката от вчерашния великански слалом в Земеринг Микаела Шифрин (САЩ). Третото място преди второто втурване по-късно през днешния ден се заема от лидерката в класирането в гигантския слалом Марта Басино (Италия), чийто пасив от първото място обаче е цели 0.81 секунди.

Вторият манш на четвъртия за сезона в Световната купа при дамите великански слалом започва в 14:00 часа българско време.

Снимки: Imago
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР